Política 27/08/2015

Unió no dóna per tancat el debat sobre la seva intervenció en la compareixença de Mas malgrat la negativa de CDC

Els democristians insistiran tot i que Turull ja ha traslladat al portaveu del partit a la cambra, Roger Montañola, la posició convergent

Acn
1 min
Roger Montañola exercirà en la pràctica com a portaveu d’Unió al Parlament.

BarcelonaUnió no dóna per tancat el debat sobre la seva intervenció en la compareixença del president de la Generalitat tot i que el mateix Jordi Turull ja li ha traslladat a Roger Montañola que no hi haurà un repartiment del temps que li pertoca al grup parlamentari de CiU. Els convergents argumenten que l'acord establia que les interpel·lacions al president les faria el portaveu del grup, en aquest cas Turull. Els democratacristians insistiran perquè consideren que la compareixença d'Artur Mas no forma part de l'activitat parlamentària normal, sinó que s'emmarca en la campanya del 27-S, i creuen "impossible" que Turull pugui donar un missatge acordat entre CDC i UDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els democratacristians, que consideren que la compareixença de Mas és "sobrera" per "electoralista", demanen tenir veu pròpia i poder interpel·lar el president, sobretot perquè la seva visió sobre el 27-S és molt diferent a la de CDC. Apunten que la compareixença del conseller d'Interior, per exemple, sí que podia inscriure's en la dinàmica parlamentària normal, però no una sessió que discutirà sobre les eleccions del 27-S. Les mateixes fonts també apunten que l'acord entre CDC i Unió es referia al període de sessions que ja ha acabat.

El mateix secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha apuntat que espera un "repartiment raonable" del temps. "El que em semblaria bastant exòtic o rar és que es fes aquesta compareixença i s'impedís la veu a una de les forces que concorren a les eleccions", ha dit al 3/24. Si CDC continua negant-se a permetre que Unió pugui intervenir, com així sembla previsible que passi, el partit estudiaria alguna mesura per visualitzar la seva posició.

stats