Política 29/06/2014

Duran crida a forjar un "gran moviment" de centre que aglutini sensibilitats diferents

El líder d'Unió obre les portes a "cristians o persones de cultura cristiana" que provinguin del "món socialista" o d'altres partits i que no vulguin "seguir estratègies a remolc de tercers"

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, al costat de Llibert Cuatrecasas, en la clausura de l'Escola d'Estiu d'Unió

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet aquest diumenge una crida a fundar un nou "gran moviment" que aglutini gent de sensibilitats diferents a l'entorn de "l'espai de centre". Ho ha dit en la clausura de l'Escola d'Estiu d'Unió, a Caldes de Malavella. Duran ha alertat de la "crisi institucional" que afecta el país: "No som eficaços, a ulls de la gent, per resoldre els problemes de la gent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran, "la ciutadania no creu en nosaltres". "No ens volen ni veure, n'estan tips de nosaltres", ha constatat el dirigent democristià, convençut que s'està produint una "autèntica revolució" ciutadana, que porta implícit un rebuig a tot el que faci "olor a autoritat".

Davant d'això, ha deplorat "l'afany autodestructiu" dels polítics i també la "manca de lideratges per canviar les percepcions" dels ciutadans i redreçar la imatge de les institucions. A parer seu, aquesta "manca de credibilitat de la política" és profunda i no amainarà ni tan sols quan el país comenci a deixar enrere la crisi econòmica. A més, ha denunciat que Europa "va empitjorant". "No em sento gens satisfet de l'Europa que s'està construint, perd pes".

"Què podem fer des d'Unió?", s'ha preguntat. A partir d'aquí, ha llançat la idea: "Hem d'anar cap a un gran moviment, una unió de democràcia social", ha dit, tot precisant que no planteja que aquests tres conceptes siguin unes noves "sigles". "No es tracta de fer cap operació de maquillatge, sinó de contribuir, junt amb molta gent, a forjar un moviment que doni resposta a les crisis actuals i les superi, que torni a retrobar la confiança dels ciutadans que avui estan farts o desencisats de la política".

Duran ha explicat que el nou moviment aglutinador de centre ha d'estar obert a integrar "cristians o persones de cultura cristiana que hagin militat o militin en el món socialista o en d'altres partits i que creguin que ara no és el moment de seguir estratègies a remolc de tercers", així com també "empresaris compromesos amb el país".

stats