Política 27/06/2013

Duran: "Unió és indispensable passi el que passi amb el procés de transició nacional"

El líder d'Unió, en l'acte de presentació del llibre dels 80 anys de les joventuts del partit, insisteix a desvincular consulta i independència

Oriol March
2 min

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, ha assegurat aquest dijous a la tarda que el seu partit és "indispensable passi el que passi amb el procés de transició nacional". Un procés que té en la consulta sobiranista un eix principal i que, segons Duran, "no equival a independència o confederació, simplement ha de servir per votar lliurement". Aquesta consulta, segons Duran, ha de ser el 2014 "en les condicions que tots sabem" i amb "empara legal". El líder d'Unió també ha demanat que hi hagi "com més forces millor" al voltant del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hi ha cap dubte que estem compromesos amb el procés", ha apuntat el cap de files de CiU al Congrés, que ha afirmat que Unió és el partit que té més bona relació internacional de tots els que hi ha a Catalunya.

Duran ha fet aquestes declaracions en la presentació del llibre dels 80 anys de les joventuts d'Unió, actualment comandades pel seu secretari general i diputat al Parlament, Roger Montañola. Montañola ha volgut posar en valor el fet que la Unió de Joves "sempre ha defensat el dret a l'autodeterminació" i que cal "perseguir la justícia social".

Iban Rabasa, president de les joventuts democristianes, ha considerat que "80 anys són suficients per estar-ne orgullosos" i ha volgut posar de manifest que la Unió de Joves és "necessària" en un moment de "doble crisi", social i nacional.

Compromís amb l'independentisme

"Com a formació juvenil nacionalista, la Unió de Joves treballa dia a dia perquè la nació catalana assoleixi la condició d'estat independent", es pot llegir en un dels textos que forma part del llibre dels 80 anys de la formació. Malgrat això, també hi ha un capítol en què es defensa el confederalisme: "La perspectiva confederal ens connecta amb el principi de donar als altres el mateix que volem per a nosaltres mateixos", assegura el text.

stats