Política 18/08/2015

Duran defensa una disposició específica per a Catalunya en lloc d'una reforma constitucional

Es mostra disposat, però, a parlar d'un canvi a la carta magna

Europa Press
1 min
Duran i Lleida durant la presentació del llibre a la Universitat de Vic

MadridEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que la qüestió catalana no es resol a través d'una reforma constitucional sinó que la solució passa per "una disposició addicional que reconegui l'especificitat de la identitat de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El tema català no crec que es pugui resoldre a través del títol VIII (relatiu a les comunitats autònomes), no es va resoldre bé amb la Constitució actual", ha dit als passadissos del Congrés dels Diputats.

El dirigent d'Unió ha recordat que des del seu partit "sempre" estaran disposats a parlar sobre una possible reforma de la Constitució però que això "no significa" estar disposat a "acordar", la qual cosa dependrà de "la possible reforma". "Un no pot mai negar-se al debat sobre la reforma de la Constitució", ha afegit.

Tot i això, ha dit que no es pot impulsar "una reforma oberta de la Constitució" sinó que, primer, "cal posar-se d'acord sobre quins són els temes que requereixen una reforma constitucional". "Des del tema de la monarquia fins a temes de nous drets i altres qüestions", ha afirmat. També ha destacat que un punt que cal tenir en compte en una reforma de la carta magna són les autonomies.

stats