Política 16/10/2013

Unió del Montsià aposta per donar suport al procés d'independència de Catalunya

Presenta un manifest aprovat en l'assemblea de militants on apel·la a l'essència més nacionalista del partit

Acn
2 min

BarcelonaUnió del Montsià ha presentat aquest dimecres un manifest aprovat en l'assemblea de militants del partit en què apel·la a la base fundacional del partit i aposta per donar suport al procés d'independència de Catalunya defensant, segons puntualitza, el dret a l'autodeterminació. En el text es mencionen els estatuts fundacionals del partit de l'any 1931, que constaten la defensa de l'autodeterminació i asseguren que cal treballar per assolir la sobirania plena del país. Amb referència també a la ponència aprovada en el 25è congrés nacional d'UDC, s'insisteix que "la sobirania plena només pot significar la construcció de les estructures de l'estat propi de Catalunya". El president comarcal d'Unió Democràtica, Josep Antoni Obalat; la presidenta local d'Amposta, Rosita Pertegaz; el president local d'Ulldecona, Albert Blasco; Elisabeth Castellà, en representació del comitè local de Sant Carles de la Ràpita, i Eulàlia Pla, com a representant del futur comitè local de Santa Bàrbara, han presentat els punts bàsics d'aquest manifest perquè "siguin compartits per la resta de militants del nostre partit" i amb la voluntat que "en una situació excepcional i històrica com la que vivim siguem capaços de prendre decisions valentes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Obalat ha destacat el fet que la iniciativa sorgeixi precisament de l'extrem sud del país, ja que "nosaltres i totes les Terres de l'Ebre hem estat un territori sistemàticament discriminat i és des d'aquí des d'on podem ser capaços de defensar amb més força els interessos del territori i també del país"."Ho fem des del Montsià perquè la nostra és una de les comarques que està patint amb més força l'atur i les conseqüències de la crisi econòmica", ha reivindicat.

El manifest ha estat enviat a la intercomarcal d'UDC de les Terres de l'Ebre perquè s'hi pugui sumar el territori en primera instància i després s'elevarà a la resta d'executives comarcals i intercomarcals del país, segons ha assenyalat UDC del Montsià.

stats