Política 09/12/2013

Unió insisteix en una pregunta "el més inclusiva possible" en la recta final de la negociació de la consulta

El secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, considera que una "majoria política i social" sobre el contingut del referèndum el legitimaria encara més

Oriol March
1 min
Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí van comparèixer davant dels mitjans per explicar els continguts del consell nacional d'Unió celebrat ahir.

BarcelonaUnió insisteix que cal una pregunta "el més inclusiva possible" per culminar amb èxit la recta final de la negociació entre els partits catalans a favor del dret a decidir per definir la consulta. "Ha de ser el president de la Generalitat, Artur Mas, qui faci la proposta. Això passa per converses que està fent ell per buscar una pregunta inclusiva", ha assenyalat el secretari general dels democristians, Josep Maria Pelegrí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pelegrí no ha volgut entrar a valorar l'entrevista que publiquen avui cinc diaris europeus amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què apunta que "ni pot ni vol" acceptar la consulta a Catalunya". "Tenim dret a decidir i no estem fent res malament", ha afirmat el dirigent democristià, que aquest dilluns ha presidit el comitè de govern del partit en absència de Josep A. Duran i Lleida.

Candidatura a les europees

En ple debat sobre la candidatura unitària a les eleccions europees, Unió ha decidit encetar el procés per escollir cap de llista per als comicis comunitaris. Durant els propers 15-20 dies es poden presentar aquestes candidatures i el consell nacional que se celebrarà probablement al febrer triarà el nom definitiu.

stats