Política 23/03/2015

El corrent crític d'UPyD reclama la dimissió de la direcció després del "fracàs" a Andalusia

El líder dels contraris a Rosa Díez, Enrique Calvet, troba una "hecatombe" no haver obtingut representació al parlament andalús

Efe
2 min
L'eurodiputat crític Enrique Calvet / UPYD

MadridEl corrent crític d'UPyD, La Ciutadania Primer, que lidera l'eurodiputat Enrique Calvet, ha demanat aquest dilluns la dimissió de la comissió executiva del seu partit després del "fracàs" que han suposat les eleccions a la Junta d'Andalusia, on no han obtingut cap escó. Calvet ha qualificat com a "hecatombe" el resultat d'UPyD en els comicis andalusos i ha vaticinat la desaparició del partit si no es refunda a partir de la dimissió d'"una sèrie de persones claus a Andalusia i a l'executiva", que –considera– han demostrat "una gran falta de capacitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha assenyalat en concret als encarregats d'organització, d'estratègia i de comunicació i ha assegurat que seria convenient que Rosa Díez passés a un paper secundari com el de presidenta d'honor ja que, al seu parer, ha comès nombroses "patinades" en els últims mesos que no han beneficiat a la imatge del partit.

A la roda de premsa també hi ha participat Aurora Sotos, candidata a la llista per Madrid de les últimes eleccions generals, que ha coincidit amb Calvet en què la dimissió de gran part de l'executiva és l'única solució perquè el partit no es descompongui.

Sotos ha precisat que un dels grans errors de la campanya a Andalusia ha estat la reelecció com a candidat de Martín de la Herrán, qui ja va obtenir un mal resultat en els anteriors comicis autonòmics del 2012. En aquesta cita electoral, el partit magenta aconseguir 129.407 vots, pels 76.653 recollits ahir, si bé en cap dels dos casos va aconseguir entrar al parlament.

"Obrim el partit si no volem enfonsar-nos", ha conclòs Calvet i alhora ha sostingut que l'única manera de construir una tercera via a Espanya és "un debat serè" en què es parli de política i del contingut de les propostes del partit.

stats