Política 11/09/2015

UPyD veu "trets clars de nacionalpopulisme" en l'independentisme

Herzog alerta que "el nacionalisme és insaciable" i demana no negociar amb qui fa "xantatge"

Efe
1 min
El nou líder d'UPyD, Andrés Herzog. EFE

MadridLa cap de la delegació d'UPyD a Brussel·les, Maite Pagazaurtundua, ha afirmat avui que l'independentisme català té "trets clars" del nacionalpopulisme i ha demanat que no se cedeixi "als xantatges de sirena" perquè "estaríem perduts".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al costat del portaveu nacional d'UPyD, Andrés Herzog, Pagazaurtundua ha afirmat que "fa dècades que estem sota la patologia del populisme, encara que no ho hem anomenat com a tal, i no som conscients del mal que ens està fent" i ha comparat, malgrat "no tenir trets tan accentuats", els nacionalistes catalans amb el partit britànic, UKIP.

Per la seva banda, Herzog ha cridat a les urnes tots els votants, ja que "una gran participació" és el "millor antídot" contra els secessionistes, encara que, ha dit "l'independentisme està en declivi".

S'ha mostrat preocupat pel fet que hi hagi polítics que estan "parlant de concessions i de la consideració de Catalunya com a nació", fent referència a l'expresident del Govern, Felipe González, i ha assegurat que és el "camí equivocat" perquè el nacionalisme és "insaciable" i no cal negociar amb "el xantatge".

stats