Política 25/02/2015

Urdangarin diu que no té diners per pagar el deute que té amb Hisenda i n'acusa el jutge Castro

El duc de Palma insisteix que només podria fer front al pagament si vengués el palauet de Pedralbes

Europa Press
2 min
Iñaki Urdangarin / EFE

PalmaEl duc de Palma, Iñaki Urdangarin, assegura, en el nou recurs que ha interposat contra les condicions del jutge José Castro per poder vendre el palauet de Pedralbes, que vol abonar "com més aviat millor" els 253.705 euros que deu a Hisenda, derivats dels impagaments de l'IPRF de 2009, i assegura que només pot fer front al pagament amb els diners que obtindria de l'operació immobiliària, el preu de la qual està estipulat en 6,95 milions d'euros.

En el recurs d'apel·lació que ha presentat de cara a la seva resolució per part de l'Audiència Provincial de Balears, al qual ha tingut accés Europa Press, la defensa d'Urdangarin subratlla que, "com que no se li permet" saldar el seu deute amb la venta del palauet "perquè no l'hi autoritza l'il·lustríssim senyor magistrat-jutge d'instrucció" (que és Castro), "es veu en l'obligació processal d'insistir en això".

El marit de la infanta Cristina insisteix que, en cas que al final el deixin pagar amb els diners procedents de la venda, podria igualment dipositar al jutjat la suma de 2,1 milions d'euros, en lloc dels 2,3 milions que hauria d'abonar per la meitat de l'immoble embargada al duc com a garantia davant les responsabilitats econòmiques que poden derivar-se de la causa.

"No s'estaria fent cap discriminació positiva ni injustificada", afirma l'advocat d'Urdangarin, Mario Pascual Vives, qui recalca, a més, que tant Urdangarin com Cristina de Borbó "serien els primers acusats" del cas "que estan contribuint a la reparació del suposat i presumpte dany causat".

Castro elevarà el recurs a l'Audiència

El jutge ha dictat una interlocutòria que dóna cinc dies a la Fiscalia Anticorrupció i a les altres parts personades en la causa perquè es pronunciïn sobre el recurs d'Urdangarin, i després Castro ho elevarà a l'Audiència perquè ho resolgui.

En la resolució recorreguda, el jutge al·legava que el crèdit que Urdangarin vol pagar a l'Agència Tributària no deriva de la suposada comissió de cap delicte fiscal investigat en el cas Nóos, de manera que l'embargament que pesa sobre la meitat del palauet "no té com a finalitat garantir aquest crèdit".

La meitat del palauet va ser embargada al duc després de no haver fet front a la fiança civil de 8,2 milions d'euros, posteriorment reduïda a 6,1 milions.

stats