Política 23/05/2014

Urtasun: "El vot per correu i als consolats és un autèntic desastre"

ICV considera que cal canviar "completament" la legislació actual perquè "s'està impedint" votar a molta gent de l'estat espanyol censada a l'estranger

Marc Toro
2 min
Ernest Urtasun, Joan Herrera i Joan Josep Nuet, aquest divendres amb treballadors de l'Hospital de Bellvitge / ARA

Hospitalet de Llobregat"El vot per correu i el vot als consolats és un autèntic desastre". Així s'ha expressat aquest divendres el candidat d'ICV a les europees, Ernest Urtasun, després que la Federació Internacional d'Entitats Catalanes hagi denunciat que només entre l'1 i el 2% dels catalans a l'estranger podrà votar aquest 25-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Urtasun, que ha assegurat conèixer bé el tema, ha considerat que cal canviar "completament" la legislació actual perquè "s'està impedint" votar a molta gent catalana, però també de la resta de l'estat espanyol, censada a l'estranger.

El candidat ha aprofitat per fer una crida a la mobilització a les urnes de cara a aquest diumenge. "Volem un gran vot massiu per canviar les coses i començar a canviar-ho tot", ha demanat, per considerar que aquestes eleccions han de ser l'"inici d'un cicle electoral i de mobilitzacions".

En aquest sentit, ha assegurat que en el debat celebrat aquest dijous a TV3 es va posar de manifest que hi ha partits que volen continuar aplicant les retallades de la 'troica, "principalment PP i CiU" -ha dit-, i d'altres "que volem canviar les coses". No s'ha estat de carregar contra el PSC, que ha assegurat que no va aclarir el pacte entre socialdemòcrates i populars a la Comissió Europea que recentment va anunciar Angela Merkel.

Urtasun ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb la junta de personal de l'Hospital de Bellvitge. A la sortida, ha destacat la "dificilíssima" situació per la què estan passant els treballadors del centre hospitalari per culpa -ha afirmat- "de les retallades del govern de CiU". El cap de llista, acompanyat pels coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, i el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, s'ha compromès a ser "la veu de la defensa de la sanitat catalana a Brussel·les".

stats