Política 10/09/2020

Van den Eynde denuncia que Junqueras i Romeva porten 40 dies sense poder sortir del mòdul

L'advocat diu que "les condicions concretes en les quals compleixen condemna són aberrants"

Ara
2 min
D'esquerra a dreta, Quim Forn, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Raül Romeva, saludant a la gent minuts abans d'entrar a la presó de Lledoners sense el tercer grau

BarcelonaL'advocat d'ERC, Andreu Van den Eynde, ha denunciat aquest dijous a través de les xarxes socials que els seus clients, Oriol Junqueras i Raül Romeva, porten més de 40 dies sense poder sortir del mòdul de la presó de Lledoners i ha deixat clar que "les condicions concretes en les quals compleixen condemna són aberrants".

"Crec que és just que traslladi com a dada d’interès públic quines són les condicions en què compleixen la pena els meus clients Oriol Junqueras i Raül Romeva després de la decisió del Tribunal Suprem de retirar-los qualsevol sortida de la presó en el marc de la pandèmia", diu Van den Eynde, que afegeix: "Fa més de 40 dies que cap d'ells pot tocar cap dels seus familiars, ni dona ni fills. Hi parlen 40 minuts setmanals a través del vidre. 24 hores tancats al mòdul sense activitats. Això és pitjor que el que suporta qualsevol pres en circumstàncies normals, inclosos els casos de terrorisme", denuncia.

"No tenen cap tipus de sortida ni permís, cap ni un (per decisió d’un Tribunal Suprem que no tenia competència per restringir les sortides), i no el tindran segurament fins a l’any 2021", afegeix l'advocat, que recorda que tot això passa després que portin gairebé 3 anys presos. "Aquest cop no ha estat el sistema penitenciari (que els havia atorgat un règim amb sortides) sinó un Tribunal Suprem que ha ordenat, en un context d’emergència sanitària, que la pena es compleixi en aquestes brutals condicions sense cap tipus de pietat", diu.

Van den Eynde acaba recordant que "el Suprem no ha actuat respecte de tots els presos", només "ha actuat exclusivament respecte dels presos polítics". El lletrat afirma que "l’únic que podem fer nosaltres és defensar-los fins al final i sobretot recordar-los cada dia perquè aquest tràngol el passin sabent-se acompanyats".

stats