Política 05/11/2020

Vergés creu que Vendrell estava "enfadat" amb el departament perquè no havia aconseguit un contracte

Defensa el seu dinar amb l'exconseller i avisa que "no trobaran res"

Ara
2 min
La consellera de Salut, Alba Vergés, intervenint al Parlament, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLes gravacions de converses fetes per la Guàrdia Civil en el marc de l'operació Volhov segueixen portant cua. Un dels investigats en el punt de mira per les seves relacions amb diversos membres del Govern és Xavier Vendrell, exconseller i exdirigent d'ERC. Segons els atestats de la policia va celebrar una trobada de tres hores amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per aconseguir un "tracte de favor" i va comunicar-li a la seva dona que havia "anat molt bé". Aquest dijous Vergés ha admès la trobada, però ha negat qualsevol irregularitat.

En un d'aquests àudios Vendrell explicava que dinaria amb la consellera perquè estava "molt desesperat" per un assumpte que l'afectava, i deia que el departament no era conscient "de la màfia" que tenia a dins. Vergés ha dit que, efectivament, es va produir aquest contacte, i que s'hi va parlar de "moltes coses", però cap d'irregular. També ha reivindicat que no s'ha d'amagar "d'un dinar personal". Preguntada per l'àudio de Vendrell, ha interpretat que l'exconseller era llavors una persona "enfadada" amb el departament per com "li havia anat un procediment". És a dir, perquè no havia obtingut un dels contractes que perseguia. Vergés ha exposat que Vendrell sentia aquest enuig perquè "no té cap contracte amb Salut, n'havia tingut en el passat i li deu semblar injust". La consellera s'ha mostrat convençuda que la investigació no anirà enlloc: "No trobaran res".

L'operació Volhov es va produir dimecres de la setmana passada i es va saldar amb 21 detinguts, que després van quedar en llibertat sense mesures cautelars. A part de les qüestions relatives al Procés, la investigació també indaga un presumpte tràfic d'influències de Vendrell i l'ex alt càrrec de CDC David Madí. Els dos partits del Govern, ERC i JxCat, consideren que tota l'operació està desacreditada, mentre que l'oposició reclama explicacions. Aquest dimarts tot plegat va derivar en una picabaralla al Parlament.

stats