POLÍTICA
Política 06/08/2013

300.000 persones ja s'han inscrit a la Via Catalana

Osona i Tarragona fan aquest cap de setmana assajos de la cadena humana que l'Onze de Setembre ha d'unir els 400 km de Principat de nord a sud

M. Colomer
2 min
La cadena humana que es va fer el 3 d'agost a Szczecin (Polònia) / Xavier Matas

BarcelonaMés de 300.000 persones ja s'han inscrit a la Via Catalana per la Independència que aquest Onze de Setembre es proposa unir els 400 km de principat de nord a sud, al llarg de 86 municipis. Les més de 300.000 inscripcions comencen a garantir la continuïtat a tot el territori de la cadena humana, malgrat que encara queden trams per omplir. La Via Catalana, organitzada, per l'Assemblea Nacional Catalana, busca ser l'"avantsala de la independència" i l'esdeveniment que faci precipitar la consulta d'autodeterminació "amb una pregunta clara i concisa, al més aviat possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per garantir l'èxit de la convocatòria, l'ANC ha anat fent assajos territorials que ja han congregat milers de persones. Aquest cap de setmana hi haurà dos assajos multitudinaris a Osona i Tarragona. El dissabte 10 d'agost, Tarragona per la Independència ha convocat una cadena humana que anirà del pla de la Seu a la plaça de la Font. I el diumenge 11 d'agost es farà la cadena 'En defensa pròpia', en què es necessiten 4.000 persones per fer que la cadena vagi de Folgueroles a Vic. De fet, ja s'han estat fent cadenes reivindicatives en diverses ciutats del món, com per exemple Roma o Szczecin (Polònia).

Trams per omplir

Malgrat que el ritme d'inscripcions fa pensar que es garantirà la continuïtat de la cadena humana de l'Onze de Setembre al llarg de tot el país, encara queden trams per omplir. Es tracta del tram entre Figueres i el Pertús i diversos trams interurbans del sud del principat. Per això, l'ANC ha fet una crida a la gent amb facilitats de mobilitat que ja tinguin plaça en algun dels trams centrals de la cadena humana perquè es desapuntin del seu tram i s'apuntin a un dels menys concorreguts.

stats