ELECCIONS 2011
Política 16/05/2011

Vic, entre el vot sobiranista i Plataforma per Catalunya

CiU aspira a ampliar la seva majoria a l'Ajuntament de Vic mentre caldrà veure com es canalitza el vot de Solidaritat recollit el 28-N

Oriol March
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), alcalde de Vic

BarcelonaL'any 2007, Vic es va convertir en una de les ciutats protagonistes després de les eleccions. Plataforma per Catalunya, el partit xenòfob de Josep Anglada, va passar d'un a quatre regidors, i es va convertir en la segona força del consistori. CiU, liderada per Josep Maria Vila d'Abadal (Unió), va haver de teixir un cordó sanitari amb PSC (4 regidors) i ERC (2 regidors) per poder governar. Quatre anys després, la federació nacionalista aspira a obtenir una majoria suficient com per poder governar en solitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Més enllà d'aquesta incògnita i de saber si Plataforma per Catalunya mantindrà els seus representants, una de les claus dels comicis del 22-M és veure com es canalitzarà el vot que va recollir a la ciutat Solidaritat Catalana a les eleccions nacionals del novembre. Va obtenir un 10,74%, i va aconseguir ser la segona força més votada, per darrere de CiU, que va escombrar. En altres ciutats osonenques va recollir també xifres properes a aquest percentatge, de manera que és previsible que hi aconsegueixin representació.

La CUP, d'altra banda, espera revalidar els dos regidors aconseguits el 2007, mentre que el PP, que ara no té representació, confia en el diputat Pedro Chumillas per entrar al ple municipal.

stats