Política 05/10/2013

Vila d'Abadal posa en marxa una nova plataforma independentista

Un retrat de Manuel Carrasco i Formiguera presideix l'acte fundacional del Moviment Demòcrata Català, que pren l'humanisme, la defensa del territori i la sobirania de Catalunya com a principis rectors

Ara
1 min
El president de l'AMI, J.M. Vila d'Abadal, ahir a la Generalitat.

BarcelonaL'alcalde de Vic i exdirigent d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha protagonitzat aquest dissabte al municipi de Vidrà l'acte fundacional del Moviment Demòcrata Català, una plataforma que enarbora els principis de l'humanisme, la defensa del territori i la independència de Catalunya. Un retrat de Manuel Carrasco i Formiguera −símbol d'Unió assassinat per les tropes franquistes− presidia l'escenari on s'ha celebrat l'acte, que ha comptat amb l'assistència com a convidats d'Oriol Pujol (CDC), Alfons López Tena i Uriel Bertran (Solidaritat), entre altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu manifest fundacional, el nou moviment proclama la seva intenció d'esdevenir un "referent de suport i col·laboració amb els agents implicats en el procés de construcció nacional". "Ha arribat l'hora que, com a catalans, exercim el deure històric i moral d'unir-nos, sense personalismes, en defensa dels nostres drets i llibertats nacionals", planteja el manifest.

Vila d'Abadal, nét d'un dels fundadors d'Unió i que el mes de desembre de l'any passat va abandonar les files democristianes per discrepàncies amb el rebuig a la independència per part de Josep Antoni Duran i Lleida, ha animat les forces sobiranistes a bastir una candidatura unitària de cara a les eleccions europees del 2014.

stats