Política 30/06/2015

Vila d'Abadal diu que l'executiva de l'AMI "no veu malament" la proposta de llista de Mas

El president de l'entitat també ha carregat contra la falta de democràcia interna a Unió i contra el fet que ara vulguin ser "un partit espanyol"

Pau Cortés
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal, aquest dilluns a l'Ajuntament de Vic

BarcelonaEl president de l'AMI i exdirigent d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat aquest dimarts que a l'executiva de l'AMI "no els sembla malament" la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, de demanar a les entitats sobiranistes que conformin la seva llista electoral de cara al 27-S. Ara bé, això si Òmnium Cultural i l'ANC també s'hi adhereixen, ja que mai no ho farien "sols". Ara bé, aquesta decisió s'haurà de votar al consell que celebraran aquest divendres a Vidrà (la Garrotxa). Vila d'Abadal ha afegit que a ell "personalment li agradaria" acceptar la proposta feta per Mas. El màxim responsable de l'AMI ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat per l'entitat i per l'Associació Catalana de Municipis per impulsar la Hisenda pròpia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lamenta la deriva d'Unió

Vila d'Abadal, que també va ser membre d'Unió Democràtica, ha dit que li sap "molt greu" que els crítics d'Unió, aplegats a la plataforma Hereus d'Unió 1931, siguin expulsats del partit i ha carregat contra la falta de "democràcia interna" del partit que dirigeix Josep Antoni Duran i Lleida. També ha criticat la seva antiga formació en assegurar que la seva voluntat de negociar amb l'Estat fa que ara es vulguin convertir en un "partit espanyol", i que això no es correspon amb la voluntat originària del partit. Ha descartat, però, unir-se al nou partit que crearan els sectors sobiranistes d'Unió.

stats