Política 30/06/2015

Vila d'Abadal diu que l'executiva de l'AMI "no veu malament" la proposta de llista de Mas

El president de l'entitat també ha carregat contra la falta de democràcia interna a Unió i contra el fet que ara vulguin ser "un partit espanyol"

Pau Cortés
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal, aquest dilluns a l'Ajuntament de Vic

BarcelonaEl president de l'AMI i exdirigent d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat aquest dimarts que a l'executiva de l'AMI "no els sembla malament" la proposta del president de la Generalitat, Artur Mas, de demanar a les entitats sobiranistes que conformin la seva llista electoral de cara al 27-S. Ara bé, això si Òmnium Cultural i l'ANC també s'hi adhereixen, ja que mai no ho farien "sols". Ara bé, aquesta decisió s'haurà de votar al consell que celebraran aquest divendres a Vidrà (la Garrotxa). Vila d'Abadal ha afegit que a ell "personalment li agradaria" acceptar la proposta feta per Mas. El màxim responsable de l'AMI ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat per l'entitat i per l'Associació Catalana de Municipis per impulsar la Hisenda pròpia.

Lamenta la deriva d'Unió

Vila d'Abadal, que també va ser membre d'Unió Democràtica, ha dit que li sap "molt greu" que els crítics d'Unió, aplegats a la plataforma Hereus d'Unió 1931, siguin expulsats del partit i ha carregat contra la falta de "democràcia interna" del partit que dirigeix Josep Antoni Duran i Lleida. També ha criticat la seva antiga formació en assegurar que la seva voluntat de negociar amb l'Estat fa que ara es vulguin convertir en un "partit espanyol", i que això no es correspon amb la voluntat originària del partit. Ha descartat, però, unir-se al nou partit que crearan els sectors sobiranistes d'Unió.

stats