Política 20/08/2016

Ciutadans dóna una setmana al PP per pactar "reformes profundes" si vol el seu suport

Villegas reclama al PSOE que recapaciti i faciliti que es posi en marxa la legislatura

Ara
1 min
El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas / EFE

BarcelonaCiutadans té pressa. Després d'esperar durant vuit dies la resposta de Mariano Rajoy a les sis condicions per asseure's a negociar, ara volen tancar l'acord d'investidura de forma immediata. En roda de premsa, el vicesecretari general dels liberals, José Manuel Villegas, ha avisat el president del govern espanyol en funcions que en una setmana el pacte ha d'estar "tancat". Si no, els 32 diputats d'Albert Rivera no votaran a favor de la seva investidura el 31 d'agost i es limitaran a abstenir-se en la segona votació, prevista per al 2 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que a Ciutadans admeten que l'acord d'investidura ha de ser poc definit perquè no es tracta d'un pacte de govern, els liberals esperen que inclogui reformes amb prou abast per intentar seduir el PSOE. Per això, Villegas ha instat els populars a abandonar l'immobilisme i acceptar que de la taula de negociació que els dos partits van obrir ahir en surtin "reformes profundes", sense les quals, ha dit, no hi haurà govern ni estabilitat.

"Els espanyols van votar canvis i, si es vol comptar amb Ciutadans, el programa de Rajoy haurà d'incloure propostes de canvi", ha subratllat Villegas. Tanmateix, perquè hi hagi un govern del PP és necessària també la col·laboració del PSOE. Per això, el vicesecretari general de C's ha fet una crida al secretari general socialista, Pedro Sánchez, a replantejar-se el seu 'no' a Rajoy perquè sense govern i legislatura "normals" no hi haurà reformes.

stats