Política 15/09/2012

Vuit pobles ja s'han declarat "territori català lliure de la jurisdicció espanyola"

Bolvir, a la Cerdanya, ha estat el darrer municipi d'aprovar la moció que va començar a Sant Pere de Torelló

Acn
2 min
Bolvir (Cerdanya)

BolvirBolvir, a la Cerdanya, s'ha declarat "territori català lliure de la jurisdicció espanyola", i ja són vuit els pobles catalans que s'han apuntat a aquesta nova onada d'actes simbòlics de sobiranisme, que va començar a Sant Pere de Torelló.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció, que s'ha aprovat aquest dissabte al ple ordinari de Bolvir, converteix el poble en el primer municipi del Pirineu que es declara territori català lliure. La moció s'ha aprovat per majoria absoluta amb els vots a favor dels cinc regidors d'Endavant Cerdanya. Els dos regidors de CiU no han assistit al ple al·legant motius personals i professionals, respectivament. El text també insta el Parlament a proclamar unilateralment la independència.

L'alcalde del municipi, Bartomeu Baqué, ha afirmat que aquesta declaració s'ha reforçat després de la multitudinària manifestació de la Diada, tot i que des del passat dilluns 10 al tauló d'anuncis de l'Ajuntament de Bolvir s'informava de la celebració del ple ordinari aquest dissabte i que s'hi discutiria la moció, per tant, no s'ha pres la decisió de votar el text després de l'Onze de Setembre. Això sí, la marxa i les seves conseqüències polítiques han donat "encara més sentit" a l'acte previst, afegeix Bagué.

L'alcalde creu que, abans, CiU "feia allò de fil blanc i fil negre", però ara entén que el president Mas "es va mullar bastant" després de la manifestació. Per tant, segons Bagué, ara té més sentit que tothom prengui iniciatives com la que s'ha pres aquest dissabte al seu municipi.

Amb la declaració de Bolvir, ja són vuit els pobles catalans que han aprovat iniciatives similars. Va obrir la veda Sant Pere de Torelló i s'hi han afegit Calldetenes, Cervià de les Garrigues, Marçà, la Bisbal del Penedès, Premià de Dalt, Arenys de Munt i, ara, Bolvir.

stats