Política 16/01/2014

Cospedal no es va enfadar amb Wert, sinó que es va mostrar disconforme amb la seva “cavallerositat”

El ministre diu que les imatges on es veia Cospedal molesta perquè Wert pujava a la tarima en comptes d'ella van ser mal interpretades

Ara
2 min

BarcelonaUn malentès. Així ha descrit aquest dijous el ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, l'incident protocol·lari de dimarts passat al Museu del Prado, a Madrid, quan María Dolores de Cospedal, visiblement molesta, va protestar en el moment en què el ministre pujava a la tarima per fer el seu discurs, en comptes d'ella. Segons Wert, en realitat ell va pujar a la tarima abans que ella "per cavallerositat", i Cospedal es va molestar perquè considerava que la deferència era innecessària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anècdota es va produir durant l'acte de presentació de l'Any Greco, en què van participar, entre d'altres, el ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, i la presidenta de la Junta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal. L'anècdota de la presentació, amb discursos dels diferents càrrecs, va ser el moment en què Cospedal va fer notar de forma clara que no estava d'acord amb l'ordre protocol·lari de l'acte. En el moment en què el presentador donava la paraula al ministre d'Educació i Cultura, Cospedal es va mostrar visiblement molesta. De fet, va arribar a fer un gest d'aixecar-se de la cadira per dirigir-se al faristol, però Wert va ser més ràpid i, agafant Cospedal del braç, la va aturar.

Aquest dijous Wert ha desmentit que Cospedal s'hagués enfadat amb ell i ha dit que, en realitat, era a ell a qui li corresponia tancar l'acte. Per una qüestió protocol·lària, un ministre espanyol té més importància que no pas la presidenta d'una comunitat autònoma –especialment tenint en compte que l'acte tenia lloc a Madrid, i que Cospedal és presidenta de Castella-la Manxa–. L'ordre d'intervencions fa que primer parlin els que tenen menys rang i que l'últim a parlar sigui el més important. És per això que Cospedal havia de parlar primer, i Wert després. Amb tot, el ministre va voler que tanqués l'acte ella, "per la importància del Greco per a Toledo i per una qüestió de cavallerositat, potser passada de moda", ha dit Wert aquest dijous.

El ministre ha dit que Cospedal i ell tenen una "relació excel·lent" i que han rigut molt veient la interpretació que s'havia fet de les imatges, llegint com un conflicte el que, segons ell, va ser un gest de desacord perquè la presidenta castellana no volia passar per davant de Wert, des d'un punt de vista protocol·lari.

stats