Política 07/03/2013

García Albiol: "Si fan la moció de censura, ens veurem les cares a les urnes"

En una roda de premsa després de l'anunci que CiU obre negociacions per conformar un govern alternatiu, l'alcalde del PP carrega contra la federació i l'oposició sencera. Veu "poc seriós" que CiU, PSC i ICV es donin un mes per negociar l'eventual govern alternatiu

Ara
2 min

BarcelonaXavier García Albiol es podria veure obligat a deixar l'alcaldia de Badalona si prospera la moció de censura que volen impulsar els grups de l'oposició, encapçalada pel PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que CiU ha anunciat la intenció d'obrir negociacions amb PSC i ICV per explorar la possibilitat d'impulsar una moció de censura per desbancar Albiol, l'alcalde del PP els ha reptat: "Si ho fan, ens veurem les cares a les urnes el 2015". I encara ha anat més enllà: ha assegurat que recorrerà "casa per casa i porta per porta" a Badalona per explicar la seva acció de govern i intentar revalidar la victòria el 2015.

P { margin-bottom: 0.21cm; } “Si els perdedors es posen d'acord i treuen el govern que van triar els veïns, treballarem des de l'oposició, de les 7 del mati fins a les 12 de la nit, i explicarem porta per porta el nostre projecte”, ha advertit Albiol en roda de premsa. L'alcalde també ha atribuït l'eventual moció de censura a interessos personals dels líders de PSC i ICV: "Necessiten de forma imperiosa tornar a governar per consolidar una posició personal". A més, ha considerat "poc seriós" que CiU, PSC i ICV es donin de marge fins al maig per negociar la moció de censura.

El "pacte de perdedors"

En declaracions, aquest dijous, a 'El matí de Catalunya Ràdio', Albiol ha reptat la federació nacionalista de la ciutat a "decidir" si vol formar part d'un "pacte de perdedors" o "fer cas de la voluntat dels veïns". "Vull pensar que els interessos de Badalona estan per sobre dels interessos de la política general", ha subratllat Albiol, alhora que ha advertit: "Si els 17 regidors decideixen que ells han de canviar les majories, això ho acabaran jutjant els veïns de Badalona el maig del 2015".

Albiol també ha assegurat, en declaracions a 'Els matins', de TV3, que el portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a Badalona, Jordi Subirana, li ha dit que Unió no està d'acord amb la moció de censura. Tanmateix, ha evitat afirmar si hi votaran en contra o no.

stats