Política 07/03/2013

García Albiol: "Si fan la moció de censura, ens veurem les cares a les urnes"

En una roda de premsa després de l'anunci que CiU obre negociacions per conformar un govern alternatiu, l'alcalde del PP carrega contra la federació i l'oposició sencera. Veu "poc seriós" que CiU, PSC i ICV es donin un mes per negociar l'eventual govern alternatiu

Ara
2 min

BarcelonaXavier García Albiol es podria veure obligat a deixar l'alcaldia de Badalona si prospera la moció de censura que volen impulsar els grups de l'oposició, encapçalada pel PSC.

Després que CiU ha anunciat la intenció d'obrir negociacions amb PSC i ICV per explorar la possibilitat d'impulsar una moció de censura per desbancar Albiol, l'alcalde del PP els ha reptat: "Si ho fan, ens veurem les cares a les urnes el 2015". I encara ha anat més enllà: ha assegurat que recorrerà "casa per casa i porta per porta" a Badalona per explicar la seva acció de govern i intentar revalidar la victòria el 2015.

P { margin-bottom: 0.21cm; } “Si els perdedors es posen d'acord i treuen el govern que van triar els veïns, treballarem des de l'oposició, de les 7 del mati fins a les 12 de la nit, i explicarem porta per porta el nostre projecte”, ha advertit Albiol en roda de premsa. L'alcalde també ha atribuït l'eventual moció de censura a interessos personals dels líders de PSC i ICV: "Necessiten de forma imperiosa tornar a governar per consolidar una posició personal". A més, ha considerat "poc seriós" que CiU, PSC i ICV es donin de marge fins al maig per negociar la moció de censura.

El "pacte de perdedors"

En declaracions, aquest dijous, a 'El matí de Catalunya Ràdio', Albiol ha reptat la federació nacionalista de la ciutat a "decidir" si vol formar part d'un "pacte de perdedors" o "fer cas de la voluntat dels veïns". "Vull pensar que els interessos de Badalona estan per sobre dels interessos de la política general", ha subratllat Albiol, alhora que ha advertit: "Si els 17 regidors decideixen que ells han de canviar les majories, això ho acabaran jutjant els veïns de Badalona el maig del 2015".

Albiol també ha assegurat, en declaracions a 'Els matins', de TV3, que el portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a Badalona, Jordi Subirana, li ha dit que Unió no està d'acord amb la moció de censura. Tanmateix, ha evitat afirmar si hi votaran en contra o no.

stats