Política 12/10/2019

Un paracaigudista de l'Exèrcit topa amb un fanal i es queda penjat mentre hissava la bandera espanyola el 12-O

Xiulada a Pedro Sánchez a l'inici i final de la desfilada militar del Dia de la Hispanitat

Ot Serra
2 min
Un paracaigusta de l'Exèrcit topa amb un fanal i es queda penjat mentre hissava la bandera espanyola el 12-O

MadridEl president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha rebut una xiulada i crits de «Fora, fora» dels espanyols que han presenciat la seva arribada a la tribuna d'autoritats de la desfilada militar del Dia de la Hispanitat a Madrid. Tal com ja li va passar en l'edició anterior, el líder del PSOE ha estat escridassat quan ha baixat del seu cotxe oficial a la plaça Lima, fet que ha reprovat la ministra de Defensa, Margarita Robles, que en una entrevista a TVE ha qualificat l'acció de "falta de respecte".

Santiago Abascal, Albert Rivera i Pablo Casado, aquest matí

En canvi, Felip VI ha recorregut els dos quilòmetres i ha estat aplaudit quan ha baixat del vehicle, amb la reina Letícia i les seves dues filles. La cerimònia està marcada també per les absències habituals del president de la Generalitat, el lehendakari i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias. Sí que hi han assistit els líders del PP, Pablo Casado; de Cs, Albert Rivera, i de Vox, Santiago Abascal.

La desfilada ha començat pocs minuts després de les 11 hores del matí amb la hissada de la bandera per part d'un paracaigudista de l'exèrcit de l'aire que, accidentalment, s'ha encallat en un fanal i ha quedat uns minuts penjat. La incidència ha causat que les xarxes socials s'hagin omplert de bromes i dels coneguts 'memes'. Felip VI, Letícia, la princesa Elionor, la infanta Sofia i Sánchez han dedicat una salutació quan ha acabat la desfilada al paracaigudista, visiblement emocionat. Més enllà d'això, 4.200 militars, 76 aeronaus i 150 vehicles han protagonitzat una cerimònia que s'ha celebrat amb normalitat. Un cop ha conclòs, les autoritats s'han desplaçat al Palau Reial, on té lloc la rebuda per part de Felip VI. Sánchez ha tornat a marxar acompanyat de la xiulada dels assistents.

stats