Política 15/06/2015

Zapata deixa l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Madrid però manté l'acta de regidor

Subratlla que el "protagonisme" d'una persona no pot condicionar el "projecte col·lectiu"

Joan Rusiñol
1 min
Guillermmo Zapata, dissabte passat durant l'acte de constitució de l'Ajuntament. EFE

MadridGuillermo Zapata ha estat només 48 hores regidor de Cultura de l'Ajuntament de Madrid. Aquesta tarda ha confirmat, en una compareixença de premsa, que deixa les seves responsabilitats en aquesta àrea, d'acord amb l'alcaldessa, Manuel Carmena, amb qui ha conversat durant una hora aquest dilluns al matí. Ha demanat "disculpes i perdó" a les persones a qui feia referència als tuits i ha deixat clar que el criteri que ha seguit per prendre la decisió és que va causar "dolor" a tercers.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Assumeix" la responsabilitat, ha dit, perquè els seus companys puguin fer la feina "amb alegria i llibertat".

Zapata ha argumentat que el debat que s'ha obert pels seus comentaris a Twitter, fa anys, fent broma sobre víctimes d'ETA i de l'Holocaust, toca de ple els límits de la llibertat d'expressió i, per tant, això "pot afectar de manera molt profunda" la seva gestió a partir d'ara en l'àmbit cultural. És per aquest motiu que ha optat per fer un pas enrere i dedicar-se a altres funcions, que no ha especificat, més enllà de la responsabilitat als districtes. "És un moment històric i la pressió i la responsabilitat també és històrica", ha sentenciat.

Ha subratllat que la "responsabilitat és estrictament personal", que ha reflexionat durant el cap de setmana sobre de quina manera els seus comentaris condicionaven el "projecte col·lectiu", i que ha conclòs que "el protagonisme d'una persona" no pot afectar la proposta de canvi que encapçala Carmena.

stats