Política 10/01/2011

Zapatero: “No serveix el comunicat, ETA ha de fer passos molt més contundents”

El president espanyol declina "fer un pronòstic" sobre si la fi permanent de la banda terrorista arribarà aquesta legislatura

Natalia Araguás
1 min

BarcelonaEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha entomat amb cautela el comunicat d'ETA sobre l'alto el foc permanent. “Només esperem el comunicat de la dissolució definitiva”, ha dit en entrevista a Antena 3. “No hi haurà cap mena de diàleg, el que han de fer els terroristes és entendre que no tenen res a fer, llevat d'abandonar les armes, davant la seva debilitat i la derrota davant l'Estat democràtic.”

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero considera que “no serveix el comunicat” que, “com la majoria de forces polítiques”, considera “insuficient”. Reclama a ETA “passos molt més contundents” per donar crèdit a què finalitzi la seva activitat. El govern espanyol mantindrà la seva política antiterrorista i continuarà aplicant la llei de partits del País Basc. “La llei és molt clara, o es condemna la violència o no es pot estar en unes eleccions”, ha resolt preguntat per si Batasuna podrà presentar-se als propers comicis. Segons ha deixat clar el seu executiu no acceptarà “cap condició d'ETA”, mantindrà la seva política antiterrorista i les forces de seguretat de l'Estat “no abaixaran la guàrdia”. “Seguiran les detencions i la persecució” als etarres, ha advertit.

El president espanyol no ha volgut garantir si la fi definitiva de la violència arribarà aquesta legislatura. “No es pot fer un pronòstic”, ha resolt preguntat al respecte. Ha supeditat la fi de la banda terrorista a la seva debilitat i a què “la societat basca rebutgi la violència, com ha anat fent progressivament”.

“Sabem que acabar amb l'activitat d'una organització que ha sembrat el terror durant 40 anys serà un procés dur, costós i difícil”. Tot i que Espanya està “en l'horitzó de veure la fi de la violència costarà temps”, ha subratllat.

stats