Política 16/12/2015

Zapatero veu "patètic" que CDC defensi la independència i promet un pacte amb Catalunya en 3 o 4 anys

Defensa que el futur és "dels partidaris de la unitat" i reivindica que el PSC i el PSOE tenen "la denominació d'origen de la socialdemocràcia", i no pas Podem

Sara González
2 min
L'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i Carme Chacón a Sabadell / CRISTINA CALDERER

SabadellDiàleg, diàleg i diàleg. Amb aquest oferiment ha aterrat l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero a la campanya catalana com a millor antídot per resoldre el conflicte territorial entre Catalunya i Espanya. En un míting del PSC a Sabadell ha defensat una reforma de la Constitució que, ha avançat, trigarà "3 o 4 anys" a tancar-se però que garantirà un pacte "de convivència i tolerància". I és que, ha assegurat, és "patètic" que CDC defensi la via independentista perquè, ha insistit, es tracta d'un projecte que, a més d'"efímer" és "impossible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un míting que ha aplegat al voltant de 550 persones, Zapatero ha assegurat que el futur és "dels partidaris de la unitat" i que la nova entesa entre Catalunya i Espanya passa per un reconeixement de la singularitat i una comprensió de la defensa "a ultrança" d'una llengua com el català. Amb tot, i malgrat deixar clar que té "afecte" per aquells que aixequen la bandera independentista, ha demanat que cal "renovar" els dirigents de Catalunya i ha proclamat que, per més que insisteixin, "no serà independent".

Al seu parer, és "patètic" que governants que tenen conviccions democràtiques defensin que Catalunya ha de ser independent. "Si un governant no respecta la llei, com volen que la respectin els ciutadans", ha sentenciat tot afegint, en relació a la declaració de ruptura aprovada al Parlament, que quan un diu "que no complirà la llei" esta reconeixent "que ha perdut la raó".

A ulls de l'expresident, s'ha arribat ja "massa lluny" amb quatre anys "de silenci, de fatxenderies, de projectes impossibles i de parlar des de lluny" i ha clamat que l'única solució possible és la victòria d'un PSOE que mai s'ha cansat de "dialogar" com ja va fer amb l'Estatut del 2006.

stats