Zaragoza (PSC) defensa que l'ampliació del Prat és un pas més per acabar amb el Procés

Després de les crítiques de Podem a la reforma de l'aeroport, el diputat socialista diu que han de "madurar"

ARA
2 min
José Zaragoza en una imatge d'arxiu al Parlament

BarcelonaAl debat sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat s'hi han sumat arguments de tota mena, tant a favor com en contra, i hi destaquen per sobre de tots els motius ambientals i econòmics, normalment contraposats, amb la meta de les institucions de conjugar-los. Aquest dilluns, però, s'hi ha afegit un argument fins ara inèdit: el diputat del PSC al congrés José Zaragoza ha celebrat l'ampliació del Prat perquè ajuda a posar fi al Procés. En paraules textuals: "És la demostració tangible que els fets fan que canviï el relat de la discussió de què passa a Catalunya". Zaragoza aposta per aquesta línia de treball per "abandonar 10 anys de Procés". I, en aquest sentit, també emmarca la Comissió Bilateral en la mateixa estratègia, afirmant que "la realitat obliga els independentistes a abandonar el seu relat verbal i discutir coses concretes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cosa no acaba amb els traspassos de la Bilateral i les inversions com les del Prat, sinó que Zaragoza ha apuntat en una entrevista a RNE que la dinàmica de recuperació econòmica després de la pandèmia també serà un pas més per acabar amb el Procés. "L'independentisme va intentar aprofitar l'oportunitat de la crisi i això va fer que creixés perquè hi havia molta gent descontenta. Ara amb la recuperació econòmica aquestes persones veuran que l'independentisme no va enlloc", ha argumentat. Alhora, creu que amb tots aquests factors sobre la taula, serà "difícil que l'independentisme abandoni el diàleg".

"Unides Podem ha de madurar"

Un dels partits que s'han oposat més frontalment a l'ampliació del Prat ha sigut Unides Podem, amb l'alcaldessa Ada Colau al capdavant. La resposta de Zaragoza a les discrepàncies sobre l'aeroport entre els socis de govern a la Moncloa ha sigut opinar que el partit lila "ha de madurar". Diu que ja està "madurant políticament" des que estan a l'executiu, però han d'assumir decisions polítiques per impulsar la recuperació.

stats