Política 30/07/2017

Zoido avisa Puigdemont que "no se sortirà amb la seva": "La inhabilitació es comunica i es compleix"

El ministre d'Interior lamenta les "ocurrències" de qui "ha perdut el nord" caminant "sense rumb", utilitzant les institucions "amb fins partidistes"

Europa Press
2 min
Juan Ignacio Zoido és el ministre de l'Interior

MadridEl ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha avisat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que no "es sortirà amb la seva" si continua amb el plans per convocar el referèndum l'1 d'octubre. "La inhabilitació és una mesura que es pren, es comunica i requereix el compliment; no es tracta d'una apreciació personal", ha explicat en una entrevista a Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a la possible inhabilitació de Puigdemont, Zoido ha dit que "la resposta serà ferma i amb tota la prudència" i que "la situació és que si així es declara, està inhabilitat se senti ell o no inhabilitat". També ha advertit de conseqüències penals: "Estem parlant d'una hipòtesi, però si ell està inhabilitat i continua realitzant acte pels que està inhabilitat està infringint la llei penal, i tindrà la conseqüència que comporta".

Zoido ha lamentat les "ocurrències" de qui "ha perdut el nord" caminant "sense rumb", utilitzant les institucions "amb fins partidistes". "Al final del camí", ha dit, "no tindran res més que la frustració d'alguns i el desencís de tanta gent que ha vist el temps que s'ha perdut i les discussions que s'han format, fins i tot dins de les famílies".

"Tothom els està dient que no al referèndum"

Zoido ha afirmat que tenen informes en contra dels òrgans constitucional i dels seus propis òrgans consultius, referint-se als dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries i del lletrat del Parlament: "Tothom els està dient que no al referèndum".

Els interrogatoris de la Guàrdia Civil

Sobre els interrogatoris de la Guàrdia Civil a alts càrrecs de la Generalitat, ha defensat el cos i ha dit que "fan la seva feina per ordre judicial de forma exemplar i només busquen defensar el nostres drets i llibertats". També ha recordat que "no es pot intimidar a qui ens protegeixen", referint-se a la manifestació que ha convocat la CUP aquest dilluns davant de les dependències de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona.

Confiança en els mossos d'Esquadra

El ministre d'Interior ha manifestat la seva confiança en els mossos d'Esquadra. "No puc pensar que qui està servint al compliment de la llei, qui entre una de les seves obligacions fonamentals està que es compleixi la llei i, si no, corregir al que no compleix, puguin ser els primers en no complir la llei", ha dit Zoido, que ha aprofitat per dirigir-se al nou director dels mossos, Pere Soler: "Haurà de respondre no només per com ell actuï, sinó també per les ordres que doni.

Maduro i Pedro Sánchez

Zoido ha dit que la forma en que es pretén proclamar la república catalana presenta similituds amb l'Assemblea Constituent de Maduro. Ha fet una crida a la resta de partits en contra del referndum:"En el que és bàsic, que és que no pot celebrar-se el referèndum, jo crec que la posició de partits com el PSOE serà la mateixa que la de la resta de partits constitucionalistes davant un fet manifestament il·legal", ha explicat. Zoido ha aprofitat també per fer una crítica al PSOE: "El tema prioritari és que mantinguem la vigència de la constitució espanyola i que la sobirania nacional no es vegi en qüestió. Després el PSOE haurà de resoldre els seus problemes, que és que en un lloc pensa una cosa i, en una altra comunitat autònoma, pensa una altra cosa".

stats