Els creadors d’‘El Príncipe’ repetiran a Telecinco amb ‘La verdad’

José Coronado, Maribel Verdú i Elena Rivera protagonitzaran la sèrie

El Príncipe ja té una hereva. Mediaset i la productora Plano a Plano preparen una nova ficció perquè agafi el relleu de la sèrie de Telecinco, que va batre rècords d’audiència durant la seva primera temporada i va dominar el prime time en bona part de la segona. Amb el repte de trobar un projecte que atrapi l’audiència de forma similar, l’equip d’ El Príncipe ha posat en marxa La verdad. Es tracta d’un thriller televisiu que girarà al voltant del retorn d’una nena vuit anys després de desaparèixer, quan tant els seus pares com la policia ja la donaven per morta.

La protagonista, interpretada per Elena Rivera ( Cuéntame cómo pasó ), reapareixerà feta una noia i en circumstàncies estranyes. “La seva família detectarà que alguna cosa no és normal i es preguntarà si realment ella és la filla que va marxar”, explica a l’ARA el productor de Plano a Plano Aitor Gabilondo. Ginés García Millán ( Velvet ) i Maribel Verdú (Blancanieves ) es posaran en la pell d’aquests pares desconfiats que han construït un entorn familiar ple de secrets i mentides. En paral·lel, un periodista interpretat per José Coronado ( El Príncipe ) i un policia a qui posarà cara Jon Kortajarena (A single man ) investigaran l’arribada de la noia, ja que les seves explicacions sobre la fugida no convenceran ningú. La sèrie, que tindrà 16 episodis, s’inspira en un cas real que va tenir lloc el 1990 a Linares, quan un noi desaparegut va reaparèixer dient que era nord-americà.

A diferència d’ El Príncipe, aquesta nova sèrie no es basarà en l’acció sinó en la tensió i el misteri al voltant de la protagonista. “ La verdad és més complexa i les motivacions dels personatges són més sofisticades”, apunta Gabilondo, que creu que la ficció s’assembla “a una obra de teatre” perquè el repartiment és petit i es focalitza en una intriga concreta. A més, la productora canviarà les localitzacions del sud d’Espanya pels paratges del nord. “L’atmosfera de la ficció serà molt més obscura i lúgubre. Jugarem amb la densitat del clima com un recurs anímic, volem retratar el nord a l’hivern”, destaca Gabilondo. La productora té la intenció de rodar a Santander, tot i que aquesta localització encara no està confirmada. Ara per ara, la previsió és començar a gravar la sèrie a finals d’aquest any amb l’objectiu d’estrenar-la el 2016. Com en el cas d’ El Príncipe, La verdad neix amb dues temporades tancades. Aquesta opció, segons Gabilondo, “evita estirar una intriga concreta i respecta la història”, alhora que permet crear “capítols més intensos” i “aconseguir actors de primera línia, perquè no s’han de comprometre a llarg termini”.

Amb tot, El Príncipe encara no ha acabat. La primera part de la segona temporada de la sèrie, que protagonitzen Álex González i Hiba Abouk, es va acabar al juny. Ara queden pendents d’emetre els vuit episodis de la segona part de la segona temporada, que ja estan llestos. Telecinco, però, no ha precisat encara la data d’estrena d’aquesta última part, que, en principi, està previst que s’emeti a la tardor.