Josep Font guanya el Premio Nacional de disseny de moda

El dissenyador, modista i director creatiu Josep Font va guanyar ahir el Premio Nacional de disseny de moda 2014. El ministeri d’Educació, Cultura i Esport ha valorat “la qualitat, trajectòria i coherència de la seva proposta de moda, creadora d’un univers oníric i d’un imaginari reconeixedor”. A més, el jurat destaca “la seva capacitat de reinventar-se, visible en el desenvolupament del nou concepte de prêt-à-couture, a cavall entre l’alta costura i el prêt-à-porter, que recupera l’excel·lència de les tècniques artesanals espanyoles adaptant-les al patrimoni més contemporani”. El jurat del premi també ressalta el seu “indiscutible reconeixement internacional”.

Font, nascut a Santa Perpètua de Moguda el 1964, va estudiar arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya i disseny de moda i patronatge a Barcelona. Va començar la seva trajectòria als anys 80 amb la seva pròpia firma, que va desfilar tres vegades a la Setmana de la Moda d’Alta Costura.

Desavinences entre ell i la seva sòcia van fer que Font sortís de l’empresa i no tingués la possibilitat de desfilar amb el seu propi nom. El 2012 la firma Del Pozo el va nomenar director creatiu, una marca amb la qual ha pogut desfilar durant la Setmana de la Moda a Nova York.

Segons Font, rebre el premi de disseny de moda “és un honor”. “És un reconeixement a la tasca professional”, diu Font, que donarà els 30.000 euros del premi a l’Associació Espanyola Contra el Càncer i a la lluita contra l’Alzheimer.

Més continguts de