FESTIVAL PRIMAVERA SOUND
Cultura 23/05/2013

Els 10 concerts imprescindibles del Primavera Sound

El festival barceloní comença avui amb el propòsit de rebre 150.000 espectadors

Xavier Cervantes
3 min

BarcelonaDesprés del pròleg d'ahir, el festival Primavera Sound desplega avui els escenaris per on passaran durant tres llargues jornades llegendes de l'indie , estrelles del present i una bona colla d'heterodoxos. La lletra petita torna a ser molt atractiva, amb noms com l'Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou, el tuaregs Tinariwen, el canadenc Mac DeMarco i els califonians Neurosis i Death Grips. És a dir, varietat estilística per satisfer diferents sensibilitats. També hi ha una bona representació local amb L'Hereu Escampa, Tarántula, John Talabot, The Free Fall Band i Antònia Font, entre d'altres.

A continuació us oferim una selecció amb els deu concerts imprescindibles d'un festival que espera rebre 150.000 espectadors, més els que pugui sumar entre els que seguiran algunes de les actuacions pel canal del Primavera Sound a YouTube.

Manel

L'estrena elèctrica oficial

Els assajos que van fer la setmana passada a Granollers tenien un objectiu principal: preparar el concert del Primavera Sound, l'estrena en directe d' Atletes, baixin de l'escenari . Manel mostraran el nou vessant més elèctric avui l'escenari Ray-Ban a les 20.30 hores. El seu concert coincideix amb el dels australians Tame Impala, una de les sensacions de la temporada.

Jessie Ware

La nova diva del soul-pop

El disc Devotions ha catapultat aquesta cantant britànica de bagatge underground i projecció universal que és molt més que una Adele amb pedigrí alternatiu. Jessie Ware serà avui mateix a l'escenari Pitchfork a les 21.55 h.

The Postal Service

Nostàlgia pop

La primera gran cita amb la nostàlgia la protagonitzen avui The Postal Service a l'escenari Heineken (22.55 h). Els nord-americans Ben Gibbard i Jimmy Tamborello passen pel festival per celebrar el desè aniversari del disc Give up , una joia de pop amb sensibilitat electrònica que no ha tingut continuïtat.

Animal Collective

Uns clàssics del Primavera

Aquests nord-americans tornen al festival per defensar Centipede Hz , una nova porta oberta a l'experimentació psicodèlica que mostra un perfil més esmolat. Actuen avui a les 3.10 h a l'escenari Primavera.

Mulatu Astatke

El geni del jazz etíop

Atenció a aquest vibrafonista etíop. Exhibirà la seva creativa comunió de jazz, ritmes llatins i arrels africanes a l'Auditori Rockdelux, divendres a les 17.10 h. En aquest escenari tan especial també hi actuaran Daniel Johnston, Dexys i Christopher Owen, entre d'altres.

The Breeders

Recordant el 'hit' 'Cannonball'

La nostàlgia és una arma carregada de futur, si més no per al grup de les germanes Deal. Aquest any surten de gira per recordar Last splash (1993), el disc de Cannonball , la cançó que més va sonar en les discoteques indies dels 90. El concert serà divendres a l'escenari Primavera, a les 21.30 h. També remouen la nostàlgia Los Planetas, que dissabte recuperaran el disc Una semana en el motor de un autobús (1998).

Blur

La glòria eterna del 'britpop'

Els Jocs Olímpics de Londres van acabar de reactivar un dels grups essencials del pop britànic. L'any passat van publicar el senzill Under the westway , una cançó que en directe incorporen a un repertori farcit de grans èxits. Actuaran divendres a l'escenari Heineken, a la 1.30 h.

Wu-Tang Clan

La reunió d'un mite del hip-hop

Aquesta formació novaiorquesa també està de celebració: el vintè aniversari d' Enter the Wu-Tang (36 chambers) , la pedra fundacional d'una nova manera d'entendre el hip-hop. Comandats per The RZA, el clan arriba a Barcelona després de passar pel festival Coachella, a Califòrnia. Actuaran dissabte a l'escenari Primavera, a les 22.20 h.

Nick Cave & The Bad Seeds

La llegenda australiana

Nick Cave no coneix la pausa. Després de l'aventura amb Grinderman, ha tornat al format clàssic amb el disc Push the sky away , el primer dels Bad Seeds sense el guitarrista Mick Harvey. La cita és dissabte a l'escenari Heineken, a les 23.35 h.

My Bloody Valentine

L'implacable mur de so

22 anys ha necessitat Kevin Shields per enllestir la continuació de Loveless (1991), un dels discos més rellevant de la història del rock independent. Ara hi tornen amb MBV i amb el propòsit de superar l'impacte sonor de la seva anterior visita al festival. Actuaran dissabte a l'escenari Heineken, a les 2.25 h.

stats