LABORATORIS

Esteve busca un soci per llançar al mercat un fàrmac contra el dolor

El grup farmacèutic Esteve va anunciar ahir els resultats positius d'un assaig clínic de fase II fet en 420 pacients amb dolor agut postoperatori després de l'extracció de dues peces dentals. Aquestes proves demostren una eficàcia més elevada que el placebo (comparació amb una substància innòcua) i una millora clínicament rellevant amb dosis baixes del principi actiu E-58425 (celecoxib i tramadol), un fàrmac nou que investiga l'empresa.

El laboratori familiar busca ara un o més socis internacionals per acabar el procés d'investigació del medicament, que entrarà en fase III, cosa que vol dir que s'han de fer molts més assajos clínics, amb un cost molt elevat, segons van explicar fonts de l'empresa. El cofinançament de més d'una empresa en el desenvolupament de fàrmacs és una pràctica habitual al sector, perquè el llançament al mercat d'un fàrmac pot superar els 10 anys.

El grup fundat per la família Esteve té un equip de 2.500 professionals, i filials i fàbriques a Europa, els Estats Units, la Xina i Mèxic. Les regulacions del sector farmacèutic dels últims anys han afectat el negoci de la companyia farmacèutica (Laboratoris Dr. Esteve), que va patir unes pèrdues de 56 milions d'euros el 2012. Per redreçar la situació, la companyia va haver de presentar un expedient de regulació de 185 treballadors, el 12,8% de la plantilla. La resta d'empleats es van congelar el sou.

Més continguts de