Efímers 22/07/2014

Una epidèmia de ràbia, origen d’una nova sèrie de Telecinco

El ‘thriller’, amb Carles Francino i Adriana Ozores, es rodarà a la tardor

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaDesprés de l’èxit obtingut aquesta temporada amb El Príncipe, Telecinco ja prepara una nova sèrie amb to de thriller, tot i que amb un plantejament totalment diferent. Si la ficció protagonitzada per Álex González i José Coronado seguia la lluita d’un grup d’agents de la policia per intentar desmantellar una banda jihadista, ara la cadena es fixarà en un grup de fugitius que, precisament, intenten evitar ser capturats per les forces policials.

Els protagonistes d’aquesta nova producció, titulada Rabia, seran persones d’edats i condicions socials diverses, però amb un element en comú: tots van patir una greu malaltia que els hauria pogut provocar la mort. Veient la lentitud amb què avançava el pla oficial per administrar-los el tractament experimental que s’havia desenvolupat per combatre la malaltia, i davant la certesa que se’ls acabava el temps, van decidir sotmetre’s al tractament de manera clandestina. Mesos després, però, es va començar a evidenciar que el tractament administrat per aquesta via il·legal estava provocant un greu efecte secundari en alguns dels pacients, que havien desenvolupat el virus de la ràbia.

La reacció de les autoritats va ser ordenar la detenció de tots els possibles infectats, inclosos els que no havien donat símptomes de patir la malaltia, per tal d’evitar un contagi generalitzat. Però lluny d’entregar-se a la policia, molts dels contaminats van optar per fugir i intentar sobreviure al marge de la societat, amb l’única companyia de desconeguts que es trobaven en la seva mateixa situació i que en qualsevol moment podrien convertir-se en éssers descontrolats i extremadament violents, com a conseqüència del virus de la ràbia. La seva lluita per sobreviure en aquestes condicions serà el nucli de la trama de Rabia.

Carles Francino, Adriana Ozores, Patricia Vico, Malena Alterio, Fran Nortes i Nuria González encapçalaran el repartiment d’aquesta ficció, que, segons explica Mediaset, “combinarà thriller, suspens i acció”. Produïda conjuntament amb Isla Audiovisual -que ja havia col·laborat amb Mediaset a Frágiles -, la sèrie es començarà a rodar al setembre, per la qual cosa l’estrena no s’espera, com a mínim, fins a principis de l’any que ve.

‘Chiringuito de Pepe’ tornarà al setembre

Telecinco ha aturat des d’aquesta mateixa setmana l’emissió de Chiringuito de Pepe. Curiosament la decisió no s’ha pres perquè la sèrie obtingués mals resultats, sinó perquè eren massa bons. La cadena havia optat per oferir-la durant l’estiu, una època de poc consum televisiu, però tot i així ha obtingut grans xifres d’audiència (4,2 milions d’espectadors i un 24,7% de quota de pantalla fins ara al conjunt d’Espanya), que han sorprès fins i tot els responsables del canal. Davant d’això, la primera decisió va ser encarregar més capítols per allargar la primera temporada, formada inicialment per vuit entregues. Però la setmana passada Telecinco va decidir aturar l’emissió després de cinc episodis (i substituir-la per Criadas y malvadas ) i anunciar que la sèrie tornaria al setembre. D’aquesta manera espera treure encara més rendiment d’una producció a la qual l’estiu li estava quedant petit.

stats