L'EXAMEN DE 'LA TDP'

Anàlisi Ricard Torquemada

TRESORS. PEDRO I ALEXIS

Pedro i Alexis viuen un moment especialment dolç. Ha arribat el millor Alexis i ha tornat el millor Pedro. Ahir es van tornar a exhibir tots dos, insistents, insubornables en les desmarcades profundes a l'espai, puntuals, verticals i incontrolables. Entenen el joc, l'estimulen i són insaciables. A més, mai no descansen.

VITAL. CONSISTÈNCIA

El Barça es va sentir tan còmode atacant com controlant el partit a través de la possessió, com mossegant en la pressió, com atacant ràpid després de la recuperació, com mantenint la posició amb seguretat després de possessions llargues de l'Elx. Cada dia l'equip és més estable i sap millor quin ritme li convé en cada moment.

ÀNIMA. PASSADOR

És el gran patrimoni blaugrana i el que caracteritza el pla de joc. Ahir va tornar a aparèixer en la seva màxima expressió. Si el Barça és precís, tot flueix. Quan no, l'equip té un risc alt de despersonalització. Després d'un inici de temporada en què han faltat al seu nivell habitual, Xavi, Iniesta i Cesc van repartir caramels als receptors. El desequilibri augmenta.

EXCEL·LENT. CONTROL DEL MATX

Més enllà del resultat, el Barça es va retrobar amb una necessitat vital: controlar el partit del tot. Possessions llargues, bona relació amb la pilota, pressionant de manera més fàcil i instal·lat al camp contrari amb continuïtat, l'equip somriu i és feliç. És cert que cal guanyar els partits a les àrees, però controlant el partit hi ha més opcions de guanyar i no cal dependre d'un gran porter com Valdés.

El + vist

El + comentat