Esports 10/09/2013

Trias posa en evidència el projecte madrileny

L'alcalde barceloní creu que Madrid no podia competir amb Tòquio i Istanbul

A.l.
2 min

Barcelona.L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va treure pit de la seva ciutat, alhora que posava en dubte les virtuts i capacitats de Madrid dins del panorama internacional. Dos dies després del dolorós revés a Madrid per part del Comitè Olímpic Internacional (COI), Trias apuntava directament a la capital espanyola. Sense embuts. Per l'alcalde de la capital catalana, Barcelona és l'única ciutat d'Espanya que podia competir amb Tòquio i Istanbul per ser seu dels Jocs Olímpics de 2020. "Tòquio i Istanbul són ciutats espectaculars, contra les quals només pot competir, a Espanya, Barcelona, perquè la marca Barcelona és més potent que Istanbul i gairebé tan potent com Tòquio", va manifestar Trias a RAC1.

"Guanyar els Jocs és dificilíssim. És una cursa dura, llarga. La diplomàcia olímpica funciona diferent. És gent que té una visió que no és la dels estats, és una visió del que interessa a l'olimpisme", va afegir Trias, segons el qual, en el cas de la ciutat de Madrid, no es van saber valorar aquests "interessos especials" del Comitè Olímpic Internacional. Unes declaracions que van tenir resposta del grup municipal del PSC a Barcelona. El seu líder, Jordi Martí, va criticar fortament l'actitud de Trias i les seves paraules sobre la capital espanyola. "Barcelona no mereix tenir un alcalde superb", va manifestar Martí.

Decepció profunda

Les paraules de Trias arribaven mentre la delegació espanyola desplaçada a Buenos Aires aterrava a Madrid. El cop va ser dur, i així ho van reconèixer tots els integrants de la nombrosa expedició que va viatjar a Argentina per convèncer els membres del COI. La vicepresidenta del COE, Theresa Zabell, no es veia amb força per pensar en un futur intent de Madrid. "Ara mateix no estem pensant en el 2024. El que hem de fer és pensar en el que ha passat. Ens hem d'asseure i reflexionar. El tema del 2024 s'haurà de tractar en el futur", va expressar Zabell un cop va arribar a l'aeroport de Barajas.

"No es podia fer res més, ja no depèn d'un mateix. Cada membre del COI va votar la ciutat que creia millor per als Jocs, no s'hi pot fer res", explicava la nedadora Mireia Belmonte, una de les moltes esportistes catalanes que van viatjar a Buenos Aires per donar suport al projecte de Madrid 2020.

"És una situació molt dura, la gent està enfonsada, hi ha molts mesos de feina, però sobretot per als esportistes, perquè no guanyar els Jocs Olímpics suposa que les ajudes siguin molt inferiors", explicava Ander Mirambell, especialista en la prova de skeleton .

stats