Esports 27/04/2014

La màgia del Palau no s’acaba mai

El Barça remunta 7 gols al Rhein-Neckar Löwen i serà a Colònia

Gonzalo Romero

El Barça d’handbol, que va superar ahir el Rhein-Neckar Löwen per 31-24 en el partit de tornada dels quarts de final de la Champions, serà a Colònia després de protagonitzar una de les més extraordinàries remuntades de la història de la Lliga de Campions. Els blaugranes, que necessitaven superar per un mínim de set gols als alemanys per estar a la fase final de la competició, van aconseguir vèncer de forma magistral.

“Aquest ha sigut el Palau més espectacular que he vist en la meva vida”, va explicar l’entrenador del Barça, Xavi Pascual. La mítica pista blaugrana, que amb 6.814 persones va presentar un ambient del tot màgic, característic de les grans nits europees, va portar al conjunt català a una victòria brillant. El Barça, que va patir tot un correctiu a Mannheim al primer assalt dels quarts de final, va protagonitzar un partit rodó que va dominar en tot moment. Tot i ser un partit més que ajustat en els primers minuts, on els alemanys no van deixar que els blaugranes marxessin en el marcador, el Barça no va abaixar els braços.

Els locals, de la mà d’un genial Karabatic ( 7 gols), del capità català, Víctor Tomàs (6), i Rutenka (5), van aconseguir imposar el seu ritme de joc. “Tots dos equips tenim un nivell semblant”, va comentar Tomàs. Els de Pascual van aconseguir neutralitzar la mobilitat que el Rhein-Neckar va tenir a Mannheim i l’estrella alemanya Uwe Gensheimer. L’extrem esquerre, que al SAP Arena va anotar 14 gols, només va aconseguir superar Sterbik en dues ocasions.

Tot i dominar el partit, el Barça no va ser capaç fins als últims deu minuts d’aconseguir els 7 gols d’avantatge que els donaven el bitllet per a Colònia. “En cap moment m’he sentit semifinalista”, va explicar Pasqui. “Ha sigut clau el moment en què vam canviar el nostre sistema defensiu”, va afegir. Dit i fet, amb dos parcials de 2-0 en els últims minuts de partit, els blaugranes es posaven finalment a set gols per sobre dels alemanys. El marcador, tot i tenir el Rhein-Neckar una última ocasió de gol, no es va moure i el 31-24 de l’electrònic va passar a la història.