Ara Estiu 18/08/2011

Tom Waits anuncia novetats discogràfiques

Tom Waits té preparat un nou treball discogràfic que podria publicar-se el dimarts 23 d'agost. El cantant va dir ahir al seu web que anunciaria en persona les novetats, per fer callar tots els rumors.

Dani Sánchez
3 min
Tom Waits anunciarà en persona quines són les novetats que té preparades.

Barcelona.El músic i compositor californià Tom Waits s'està acostumant a fer servir internet per anunciar -amb comptagotes- les seves novetats discogràfiques. Mentre que fa només unes setmanes publicava a la seva web oficial una imatge en què es podia veure un fragment d'una de les lletres del seu nou treball, ahir va penjar un comunicat concís en què deixava entreveure que el seu nou àlbum d'estudi podria veure la llum dimarts que ve, 23 d'agost.

Per donar resposta a les conjectures que circulen per internet, el cantant ha escrit una entrada al seu blog en què, sense aclarir els dubtes dels fans àvids de nou material, ofereix algunes pistes. Amb el títol "Tom Waits confirma els rumors", deia: "Hi ha hagut un munt de rumors. ¿Nou material de Tom Waits? Visita Tomwaits.com el dimarts 23 d'agost i el mateix Waits aclarirà les coses".

Amazon ja anuncia un senzill

El comunicat va fer disparar les alarmes entre els milions de fans que el cantant té a internet, però aviat van arribar noves notícies, aquesta vegada de la mà de la botiga en línia Amazon, que va anunciar el llançament d'un senzill de Waits per al mateix dimarts, titulat Bad as me . La botiga online , que també va pujar la portada del senzill i anunciava la durada de la cançó (tres minuts i deu segons), no publicava, però, cap dada més sobre el possible disc en què s'inclouria la peça.

De tota manera, el títol del tema, Bad as me, que vol dir Dolent com jo , concorda amb la imatge que Waits va publicar a la seva web el 9 de juliol en què, escrits sobre una pissarra verda, es podien llegir els versos en els quals treballava el cantant i compositor i que resaven: "¿Dius que no és prou bo? Bé, a mi sí que m'ho sembla. Ets tan dolent com jo". Quan Waits va fer públic el fragment de la cançó, la web del cantant es va col·lapsar i els rumors sobre la imminència del llançament d'un nou àlbum van començar a córrer com la pólvora per internet.

El títol d'aquella entrada del blog del cantant sí que deixava clar que la cançó pertanyia "al nou àlbum" que en aquell moment preparava. Per això, la possibilitat que el senzill que ara anuncia Amazon vingui acompanyat d'un disc amb més cançons va prendre ahir molta força als mitjans especialitzats.

Set anys de silenci

Si es confirmés la publicació del nou disc, el músic californià trencaria un silenci discogràfic que ja dura set anys, des de la publicació del seu últim treball d'estudi, Real gone , el 2004, i que incloïa temes de protesta per la guerra d'Iraq com Day after tomorrow. El disc va ser escollit pels editors de la revista nord-americana Harp com el millor d'entre els publicats aquell any.

El silenci discogràfic, però, no va impedir que Waits fos inclòs a principis d'any en el Saló de la Fama del Rock and Roll , a Ohio, juntament amb Neil Diamond i The Alice Cooper Band, entre d'altres, per -d'acord amb el que hi ha escrit en el seu racó del Saló-, haver-se "creat un lloc únic en el rock'n'roll" amb una música que "barreja el blues de Chicago, les balades de saló, la poesia beat , el llenguatge de la ficció i, quan menys t'ho esperes, la tendresa més punyent". Waits, que va començar treballant de porter en un club a San Diego als anys 70 i fent actuacions a les sessions de micro obert dels bars de Los Angeles, amb 21 anys, ja ha publicat més de 20 àlbums al llarg de la seva carrera.

De moment, però, als fans de Waits només els queda esperar fins dimarts per veure quines són les novetats que presentarà el cantant al seu lloc web i a què es refereix quan publica al blog que serà el mateix cantant qui "aclarirà les coses". Això, si les botigues de música en línia no li esguerren la sorpresa, com ja van fer ahir avançant noves pistes de la publicació.

stats