Mèdia 15/09/2013

Josep Pedrerol: «Que em diguin una tertúlia més plural que la de 'Punto pelota'»

Albert Castellví Roca
2 min

Després de cinc anys presentant Punto pelota cada mitjanit a Intereconomía, a partir de demà a les 15.00 Josep Pedrerol combinarà aquest programa amb Jugones , que estrena una nova etapa a La Sexta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

S'assemblaran els dos programes?

Gens, són dos registres totalment diferents. Al migdia tindrem moltes més imatges, i a més són canals molt diferents, començant per la mida. Ara jugaré a la Lliga de Campions!

Ningú t'ha posat cap trava?

No. Quan Atresmedia em va proposar fer el programa ja em va dir que no pretenien que deixés Punto pelota . I a Intereconomía també em van dir que endavant. Passaré a la història com el primer que ha estat en dues cadenes tan oposades!

¿Les diferències ideològiques entre l'una i l'altra no són un problema?

No parlo de política i, per tant, no estic marcat políticament. Ningú sap si sóc catalanista o espanyolista. De fet, ningú sap ni de quin equip sóc!

I de quin equip ets?

No ho dic mai.

A l'espot de Jugones deies que no volies tòpics. ¿Fent dos programes cada dia és possible no caure-hi?

Tenim només 35 minuts i hi ha molta informació, o sigui que no podem perdre el temps amb tonteries. Fixem-nos en les cares dels jugadors, en l'emoció de la mare quan presenten el seu fill. Jo sóc de l'escola Canal+, d' El día después , un programa que va aportar sensibilitat al món del futbol. A la nit és diferent, perquè són dues hores i mitja de debat.

¿Estàs d'acord que és un debat molt favorable al Madrid?

M'ho diuen molt però no és veritat. És la tertúlia televisiva amb més catalans que hi ha a Espanya. Que em diguin una tertúlia més plural que la nostra. ¿N'hi ha alguna a Catalunya en què el representant de l'Espanyol tingui pes? Que em diguin quina!

A Catalunya us miren més quan el Madrid perd. ¿És més fàcil parlar de futbol quan la cosa va malament?

A Jugones hem de transmetre il·lusió, espectacle. Però és cert que a la nit la polèmica funciona. El rècord de Punto pelota és un 16% a Catalunya, després del 5 a 0 del Barça al Madrid. Això no hi ha cap canal de la TDT que ho hagi fet mai.

Us heu convertit en referència des d'un canal molt minoritari.

Punto pelota ha posat Intereconomía al mapa, i ho dic sense supèrbia. És una cadena amb una línia editorial especial, que no sé si ens afavoreix o no. Entenc que hi hagi gent que no posi mai Intereconomía però, en canvi, fan una excepció amb Punto pelota . A Catalunya diuen que som la caverna mediàtica, però també rebem molts inputs de gent que s'ho passa bé. Rebem més crítiques de la premsa que de la gent.

stats