TELEVISIÓ
Mèdia 04/06/2013

L''Àgora' no continuarà a la graella de TV3

La cadena prescindeix del programa de debat, que s'acomiadarà el 8 de juliol després de 14 anys

A.c.r.
2 min
CINC SETMANES MÉS 
 Xavier Bosch presenta l'Àgora des del setembre del 2009. L'espai s'acomiadarà d'aquí cinc setmanes, el 8 de juliol, i ja no tornarà al setembre.

Barcelona.TV3 tanca el seu programa de debat. La direcció de la cadena ha decidit prescindir de l' Àgora , que acomiadarà la temporada actual el 8 de juliol i ja no reapareixerà a la nova graella que es posi en marxa al setembre. Segons el cap d'informatius de TVC, Jaume Peral, el programa "ja ha fet el seu recorregut natural" i ara "ha arribat al final del seu cicle", i és per aquest motiu que s'ha optat per apartar-lo de la programació del curs vinent.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Peral explica que la decisió de no renovar el format que condueix Xavier Bosch -l'únic espai de debat i entrevistes d'actualitat que ofereix TV3- s'emmarca en el procés de "redefinició de l'oferta informativa" de la cadena en què està treballant la direcció, però matisa que no s'està pensant a substituir el programa per un altre de similar que ocupi el mateix espai.

L' Àgora obtenia ara mateix unes audiències més aviat discretes , amb 136.000 espectadors i un 6,8% de quota de pantalla mitjana aquesta temporada, descomptant les edicions especials -com l'entrevista al president de la Generalitat, Artur Mas, que l'1 d'octubre, en prime time , va arribar als 850.000 seguidors i al 24,5% de share -. En canvi, rebia una excel·lent valoració qualitativa per part dels espectadors: segons el panel que l'empresa GfK elabora mensualment per a TV3, l'Àgora va ser el programa més ben valorat pel públic durant el mes de maig, amb una nota de 8,7, quan la mitjana de la cadena és d'un 8. "Fem una valoració bona de la feina que ha fet l' Àgora -admet Peral-, però les graelles s'han de renovar. Canviar una cosa no necessàriament vol dir que vagi malament".

El programa es va estrenar l'octubre del 1999, presentat per Josep Puigbó, amb l'objectiu de convertir-se en un espai per al debat i les entrevistes d'actualitat, però també amb una porta oberta a la cultura, ja que en aquella primera etapa incloïa algunes actuacions en directe. El format va néixer al 33, on, de fet, es va estar fins a l'any 2009, després d'haver passat per les mans de Ramon Rovira -que el va presentar del 2002 al 2007- i de Xavi Coral -del 2007 al 2009.

Al llarg d'aquests anys, el format va anar evolucionant fins a convertir-se en un espai exclusivament de debat, però ara fa quatre anys va patir una nova modificació, que va coincidir amb un important salt qualitatiu: el programa va abandonar el 33 per ocupar les nits de dilluns de TV3, tot i que alhora va endarrerir l'hora d'inici fins a les 23.30. En aquesta última etapa, presentada per Xavier Bosch, l' Àgora ha recuperat un model similar a l'inicial, ja que combina els debats amb les entrevistes i els cara a cara, adaptant cada setmana el format a les exigències de l'actualitat.

Després d'aquesta llarga trajectòria, ahir la direcció de TV3 va comunicar oficialment al consell de redacció de la cadena que el format no continuaria, una decisió que Bosch i l'equip del programa sabien ja des de fa alguns dies.

stats