Shia LaBeouf, detingut per desordre públic a Nova York

Nova York és una mala ciutat on posar-se a fumar als llocs prohibits. I certament el teatre Studio 54 no és el millor lloc on temptar la sort. Però això és el que va fer Shia LaBeouf dijous a la matinada, mentre els seus col·legues de professió Michelle Williams i Alan Cumming estaven representant el musical Cabaret. També feia soroll i parlava en veu alta. L’equip de seguretat li va demanar que marxés però ell s’hi va negar, de manera que al final va haver de ser la policia de la ciutat la que el va detenir per desordre públic. L’actor de pel·lícules com Transformers o Nymphomaniac va escopir als policies que intentaven controlar-lo i els va insultar repetidament.

Hores abans, havia protagonitzat un altre incident inquietant: va arrencar a perseguir un sensesostre, a qui volia robar una bossa del McDonald’s que l’home duia. En un primer moment, alguns testimonis van creure que el rodamón li havia pres la bossa, però va resultar que no havia estat així.

LaBeouf va ser posat en llibertat l’endemà al matí. Les càmeres van captar al seva sortida de les dependències policials, amb unes sabates a les quals els havien tret els cordons. L’actor va refusar fer cap declaració als mitjans que l’estaven esperant.

L’incident de Nova York és una perla més del rosari d’excentricitats amb el qual LaBeouf s’ha fet conegut, més enllà de les seves aparicions en pantalla. La seva carrera com a noi problemàtic arrenca el febrer del 2005, quan, amb 19 anys, la policia el deté a Los Angeles per haver amenaçat amb una arma el seu veí. El motiu? Bloquejava l’entrada a l’aparcament i, després de fer sonar la botzina uns quants cops, el veí seguia parlant amb la seva nòvia.

Un llarg currículum

Dos anys més tard, va protagonitzar un aldarull en un supermercat Walgreens de Chicago. Quan el vigilant el va convidar a marxar, ell s’hi va resistir: també va ser detingut.

El 2008 va protagonitzar un accident de cotxe, a les tres de la matinada, a Los Angeles. Es va negar a deixar-se fer la prova d’alcoholèmia -els agents van declarar que era evident, per l’alè, que l’actor havia estat bevent- i va perdre el carnet durant un any. Tres anys després, una baralla en una taverna es va saldar amb l’actor perdent-la després de rebre un cop de puny a la cara. Els dos contendents van acabar emmanillats, tot i que no van arribar a anar a comissaria.

I així fins a aquest mes de febrer, quan es va presentar a la catifa vermella del festival de Berlín amb una bossa de paper al cap que li cobria del tot la cara i en la qual es podia llegir: “Ja no sóc famós”.