Publicitat
Publicitat

POLÈMICA A RTVE

Els consellers de RTVE podran supervisar els informatius

El consell d'administració de RTVE va aprovar ahir que els seus membres puguin supervisar l'elaboració dels informatius abans de la seva emissió. En concret, se'ls faculta per a l'accés al sistema iNews, el programa amb què s'elabora l'escaleta dels Telediarios .

La proposta la va fer la consellera del PP Rosario L. Miralles i hi van votar a favor, a més dels membres del PP, els de CiU. Per la seva part, els consellers del PSOE, ERC i CCOO es van abstenir, mentre que els de la UGT i IU hi van votar en contra.

Es dóna la circumstància que una iniciativa similar ja es va intentar aprovar durant el mandat d'Alberto Oliart, que va dimitir com a president del consell d'administració de RTVE el juliol. Fins ara el control de l'elaboració dels informatius era una facultat del cap d'informatius, el periodista Fran Llorente. Però a partir d'ara qualsevol dels membres del consell d'administració podrà saber amb antelació, per exemple, quines notícies es tractaran als informatius i en quin ordre.

La mesura va provocar una forta polèmica en mitjans professionals perquè es considera que afecta la independència de l'ens. L'Associació de Periodistes de Madrid estudia una reclamació judicial.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT