Efímers 05/08/2014

Una minisèrie sobre l’alcalde més jove, nou projecte de David Simon

à.g.
2 min

BarcelonaEl creador de The wire, David Simon, ja té nou projecte en marxa, després d’haver tancat el cicle de Tremé amb el final de la quarta temporada. Es tracta d’una minisèrie que rep el nom de Show me a hero. Al llarg de sis hores, s’explica el cas real de Nick Wasicsko, que va esdevenir, amb 28 anys, l’alcalde més jove dels Estats Units. Ho era de la ciutat de Yonkers (Nova York).

L’actor Oscar Isaac serà qui interpretarà aquest singular polític, que ja era regidor amb 25 anys i que va tenir una carrera fulgurant. La trama aprofita el llibre de Lisa Belkin publicat el 1999. Isaac s’ha fet conegut els últims temps pel seu paper protagonista a l’últim film dels germans Coen, A propòsit de Llewyn Davis, i per coprotagonitzar aquest estiu Las dos caras de enero, un thriller basat en el llibre homònim de Patricia Highsmith. L’acompanyarà en el repartiment Catherine Keener, que assumirà el rol de Maria Dorman, la propietària d’una casa de l’est de la ciutat que participa en l’elecció del lloc on s’han d’edificar habitatges de protecció oficial. Els dos estaran dirigits per Paul Haggis, guionista de Crash.

Les cases projectades ho eren per a famílies blanques, la qual cosa va desfermar una revolta racial amb conseqüències dràstiques per a la ciutat i el mateix alcalde. De nou, Simon se centra en una història amb connotacions socials i racials, com ha fet a The corner, The Wire i Tremé.

La minisèrie és un projecte de la HBO, la cadena per a la qual treballa habitualment Simon (que col·laborarà en la producció amb Haggis i William F. Zorzi). De moment, però, no s’ha fixat encara data d’estrena.

stats