Política 11/03/2015

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip: "Unió com a partit no és un obstacle. Duran ho podria ser"

En una entrevista a Ara Vídeos confirma que CDC "és independentista" i avança que "descarta pactar amb el PP"

Ara
1 min

BarcelonaL'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que, de cara al procés independentista, "Unió com a partit no és un obstacle. Duran ho podria ser". En aquest sentit, ha afirmat que "CDC és independentista, perquè ha quedat clar que CDC té com a voluntat arribar a un estat propi i independent". En una entrevista a Ara Vídeos, Felip ha respost així a les paraules del coordinador general de CDC, Josep Rull, en què es distanciava de l'etiqueta d'independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha dit que, "de cara al compromís nacional" del partit, "descarta pactar amb el PP". Encara sobre política municipal, Felip ha explicat que encara que Podem i ICV es presenten junts a la capital empordanesa, "Podem no farà augmentar el nombre de vots a ICV".

Felip, que ara governa amb majoria absoluta, ha admès que "és prudent i realista" amb els resultats electorals del proper 24 de maig. Serà la primera vegada que és la candidata de CiU a la ciutat. I és que Felip és alcaldessa des del gener del 2013, quan el seu predecessor, Santi Vila, va abandonar l'alcaldia per fer-se càrrec de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

S'ha definit com a "directa i a vegades políticament incorrecta", en casos, per exemple, com la immigració. Felip ha explicat que "caldria canviar els criteris" d'ajudes a les famílies. "Més que donar el peix, s'ha de donar la canya", ha dit, i ha afegit que els diners públics s'han d'enfocar "no tant a la beneficiència sinó a la generació de futures oportunitats".

stats