Política 29/09/2012

Lluís Corominas dirigirà la campanya electoral de CiU

Artur Mas ha triat Lluís Corominas per dirigir la campanya de CiU del 25-N. Membre de la cúpula de CDC i director de l'última campanya municipal, substitueix David Madí com a estrateg electoral.

Oriol March
2 min
Lluís Corominas dirigirà la campanya electoral de CiU

BARCELONALluís Corominas dirigirà la quarta campanya d'Artur Mas a la presidència de la Generalitat, la primera que no estarà liderada per David Madí. Així ho van confirmar ahir a l'ARA dirigents nacionalistes, que al llarg de les últimes setmanes havien especulat que Francesc Homs -portaveu del Govern i secretari general de la Presidència- o Francesc Sànchez -coordinador de règim intern de CDC i mà dreta d'Oriol Pujol al partit- comandarien la campanya. Però Homs prefereix mantenir el seu rol institucional fins al final de la legislatura i Sànchez serà, en virtut del càrrec que ocupa, un dels màxims encarregats logístics de la maquinària electoral nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió final es farà pública aquest matí en el consell nacional que celebrarà CDC a Bellaterra i en què Mas, que es dirigirà a la militància, arrencarà la precampanya electoral. Corominas ja es va encarregar de dirigir la campanya de CiU a les eleccions municipals i va ser el subdirector de la maquinària electoral als comicis espanyols de la tardor passada. La directora d'aquella campanya, Marta Llorens -portaveu d'Unió-, repetirà tàndem amb Corominas a la cita del 25-N. Així ho ratificarà avui el consell nacional democristià que, com el de CDC, es troba avui per primera vegada després de la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre i del gir cap a l'estat propi de Mas.

L'elecció de Corominas "no fereix sensibilitats", segons explica una font consultada. L'excalcalde de Castellar del Vallès i vicepresident primer del Parlament forma part de la cúpula convergent, juntament amb Francesc Homs -vicesecretari d'estratègia-, Oriol Pujol -secretari general- i Josep Rull -secretari d'organització-. El repartiment de tasques, doncs, permetrà que Corominas dirigeixi una campanya en què Homs, de manera discreta però molt directa, incidirà en termes de missatge i en què Pujol i Rull s'encarregaran, més enllà de formar part de l'equip electoral, de confegir les llistes. Unes llistes que se sabran després del consell nacional extraordinari del 14 d'octubre i que no presentaran gaires canvis respecte de les del 2010.

En tot cas, avui ja es començarà a perfilar la relació de candidats definitiva. Tot indica que repetiran els caps de llista de Girona i Lleida -Santi Vila i Albert Batalla, respectivament-, mentre que a Tarragona es dóna per fet que Albert Batet, alcalde de Valls, substituirà Josep Poblet com a candidat tarragoní.

"Sense discrepàncies" a Unió

Mentrestant, el comitè de govern democristià es va reunir ahir a la tarda després de no fer-ho des del juliol. En absència de Josep Antoni Duran i Lleida, encara convalescent d'una operació al menisc, els dirigents d'Unió van debatre durant quatre hores sobre els últims esdeveniments polítics marcats per l'aprovació al Parlament d'una resolució de CiU i ERC que insta a celebrar una consulta d'autodeterminació "prioritàriament" durant la pròxima legislatura. "No hi ha hagut cap discrepància amb el full de ruta del president", assegura un dirigent que va assistir a la trobada.

Gairebé a la mateixa hora, Mas es reunia a Palau amb Iñigo Urkullu, candidat del PNB a les eleccions basques, que en una entrevista recent criticava el pols "secessionista" que ha iniciat la Generalitat.

stats