Ara Premium 26/07/2015

‘La Riera’ marxa de vacances amb dues morts

La sèrie de TV3 acomiada la sisena temporada amb un últim capítol en horari de ‘prime time’

Núria Juanico
3 min
La lluita entre el Joan Anton Balló i els membres de l’Objectiu Digital desembocarà en un final tràgic.

BarcelonaLa Riera matarà avui dos personatges i aquestes morts marcaran tota la temporada vinent. Després d’unes setmanes protagonitzades pels xantatges, les traïcions, els suborns i els amors i desamors, la sèrie de sobretaula de TV3 agafarà vacances amb un últim episodi explosiu que s’emetrà a les 22.40 h i tindrà, aproximadament, una durada d’una hora i vint minuts. Els esforços de la Sònia (Maria Pau Pigem), la Judith (Laura Conejero) i el Claudi (Pere Arquillué) per descobrir les activitats il·legals del Balló (David Bagès) centraran bona part d’aquest últim capítol, en què els membres de l’Objectiu Digital buscaran venjança davant la sentència que ha deixat l’empresari corrupte fora de la presó. En aquesta trama hi tindrà un paper rellevant l’Amat (Hugo Alejo), i tot plegat derivarà en la defunció d’un personatge que durant cinc anys ha desfilat pels carrers de Sant Climent.

La tensió també es repartirà entre la Mercè (Mercè Sampietro), el Sergi (Jordi Planas), la Maribel (Montse Morillo) i la Cristina (Cristina Plazas). Un temps desprésque desaparegués mig obligada, la mare de l’Elvira descobrirà que l’Enric Batea (Lolo Herrero) l’ha enganyat i l’ha mantingut drogada per allunyar-la del Sergi. Aquesta revelació farà que la Cristina torni al poble del Maresme per recuperar la nena. Aleshores la Mercè farà mans i mànigues per evitar-ho amb una estratègia sibil·lina que tindrà conseqüències nefastes.

En l’àmbit professional, l’Ernest (David Selvas) i el Sergi prendran una decisió sobre La Barra del Port que desencadenarà canvis de cara als nous capítols del setembre. “Amb aquest episodi fem una volta de 180 graus. Volem que sigui el motor de la setena temporada”, explica a l’ARA el director de la sèrie, Esteve Rovira. Diverses trames amoroses que han estat presents durant aquesta temporada, com ara la relació prohibida entre l’Ariadna Guitart (Paula Jornet) i l’Andreu Sans (Santi Bayón), s’han anat aclarint les últimes setmanes, però encara queden alguns enigmes sentimentals per resoldre. En aquest sentit, Rovira apunta que avui “n’hi haurà que es tancaran i d’altres que quedaran oberts”.

14 cares noves per al setembre

La Riera engegarà motors novament el 7 de setembre amb 14 personatges nous que serviran per fer una renovació de la sèrie de dalt a baix. D’entre aquestes incorporacions destaca Montse Guallar, que farà el paper d’una diputada en actiu i tindrà una guerra intensa amb la Lídia. En aquesta batalla hi participarà l’actor Josep Linuesa, que es posarà a la pell d’un directiu d’un banc sense gaires escrúpols.

Amb l’objectiu d’atreure el públic juvenil, a la nova temporada de La Riera també s’hi sumaran diversos actors joves que protagonitzaran trames sobre el món adolescent. Una serà Alba Encabo, que interpretarà el personatge de la Patrícia, una nova stagier positiva i optimista que revolucionarà la cuina. “No volem deixar de banda l’humor, i en els nous episodis es farà més fort a les trames que tenen lloc al restaurant”, afirma Rovira. A més, la pròxima temporada posarà el focus en les problemàtiques socials amb un matrimoni interpretat per Helena Miquel i Sergio Caballero. Aquesta parella, amb tres fills, estarà separada però haurà de compartir casa per no poder pagar un altre habitatge, de manera que estaran condemnats a conviure i a entendre’s. També hi haurà nous escenaris, un dels quals serà el gran centre d’acollida Consol Faus, impulsat pel matrimoni Flaquer. Rovira explica que en aquest espai “s’hi desenvoluparan diverses subtrames, algunes protagonitzades per persones que no tenen diners per comprar menjar ni roba”. Segons el director de la sèrie, la incorporació d’aquest nou centre es deu a la voluntat de “reflectir la realitat” i oferir “històries de caràcter més social”.

Renovar-se per no morir

La sisena temporada de La Riera ha obtingut (a falta de l’últim episodi) una mitjana de 412.000 espectadors i una quota de pantalla del 22,3%, unes xifres que representen un descens respecte a la temporada anterior, quan la ficció de sobretaula va aconseguir 458.000 seguidors i un share del 23,8%. Aquestes dades, però, no tenen en compte la redifusió de la nit al canal 33, que aplega 61.000 televidents de mitjana i obté un 2,1%; ni les reproduccions a través de la web de TV3, que, segons la cadena, se situen en 160.000 usuaris únics. Això la converteix en un dels espais de TV3 més vistos a través d’internet.

Rovira valora els resultats positivament i espera que aquest últim capítol deixi els espectadors amb ganes de veure la setena temporada. Amb tot, admet que els canvis de cara al pròxim curs pretenen aportar aire fresc a la ficció: “Després de sis anys, hem optat per renovar-nos per evitar un cert esgotament”, assenyala Rovira, que afirma: “Si algú se n’ha anat, volem que torni”.

stats