Dossier 29/01/2013

L'empresari pagava 90.000 euros a l'hoquei i el futbol

Elisabet Escriche
2 min
El president del club d'hoquei, Joan Perarnau, ahir a l'Audiència Nacional.

LLORET DE MAR.L'empresa immobiliària Development Diagnostic Company (DDC), de la qual és administrador Andrei Petrov -el presumpte cap de la xarxa relacionada amb la màfia russa desarticulada divendres a Lloret de Mar-, es va comprometre a patrocinar els clubs d'hoquei i de futbol del municipi durant quatre temporades, des de la temporada 2007-2008 fins a la 2010-2011. Per cada temporada pagava un total de 90.000 euros a canvi que els jugadors portessin la sigla de l'empresa a les samarretes, entre altres conceptes de publicitat. El pagament d'aquests diners es feia en tres parts de 30.000 euros a través de xecs al Club Hoquei Lloret, que se'n quedava 20.000, i els altres 10.000 els feia arribar, també per xec bancari, al club de futbol.

Segons el club d'hoquei, a la meitat de la quarta temporada (el curs 2010-2011), l'empresa de Petrov "es va desdir" del patrocini i va deixar l'entitat en una delicada situació a l'hora de fer front als pagaments dels jugadors i els tècnics. "A partir d'aquell moment, la relació del club amb l'esmentada empresa ha sigut inexistent", va deixar clar ahir el club, que també demana que es respecti el dret de presumpció d'innocència del seu president, Joan Lluís Perarnau, detingut dissabte per aquesta trama i que ahir va ser deixat en llibertat amb càrrecs. Jugadors de la primera plantilla del Club Hoquei Lloret esperaven rebre ahir a la nit -a l'entrenament de l'equip- més informació sobre la situació de l'entitat i el seu president.

L'aval que es va estalviar Petrov

L'ingrés a la presó ahir del considerat cap de la xarxa i la seva arquitecta obre la incògnita de què passarà amb les obres que DDC està fent als terrenys de l'antic Hotel Blanca Aurora, un dels projectes que estan centrant la investigació de la Guàrdia Civil. Es tracta d'aparcaments i locals comercials. També hi ha una zona reservada per construir-hi pisos en un futur. Quan el desembre del 2010 es va aprovar el conveni amb l'Ajuntament, com que una part de les obres es fan en terrenys de titularitat municipal, l'equip de govern va desestimar demanar un aval a l'empresa de Petrov per si es produïa un incompliment del constructor. Tot i que la llei no obliga a fer-ho, els treballs a la zona propietat de l'Ajuntament estaven pressupostats en 1.351.271 euros i l'empresa de Petrov en aquells moments comptava només amb un capital social d'un milió d'euros, segons el registre mercantil. De l'obra només estan fets l'estructura i els tancaments.

A banda d'aquest projecte i del del centre comercial construït als antics terrenys de la plaça de toros, que ja fa més d'un any que està en funcionament, divendres la Guàrdia Civil també es va endur informació de l'Ajuntament dels diferents pisos que va construir Petrov a la zona de Fenals, que és bàsicament una àrea residencial.

stats