Ara Premium 13/01/2014

Què votaran els diputats del PSC aquest dijous sobre la consulta?

Els 20 diputats estan dividits en tres grups: els que seguiran la consigna de Navarro, els que dubten i els que no volen alinear-se en cap cas amb PP i C's

Sara González
2 min

BarcelonaSeguiran la consigna del primer secretari

La majoria de diputats del PSC seguiran la consigna de votar en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar referèndums si així ho fixa Pere Navarro. Tot i això, el gest d'obediència no vol dir que tots considerin que aquesta és la millor decisió. En aquest grup hi ha diputats que han expressat en privat que caldria valorar l'abstenció per garantir la unitat i alerten que no val la pena que el partit hagi de viure expulsions o una escissió per una votació com aquesta.

Dubten de què votar

El diputat per Tarragona Xavier Sabaté i el primer secretari de Girona, Juli Fernández, estan batallant per arrossegar el partit cap a l'abstenció. Fins i tot n'hi ha que asseguren que Sabaté podria negar-se a seguir la consigna de Navarro si no rectifica i que Fernández té el mandat de la seva federació de no votar en contra del 150.2. Rocío Martínez-Sampere, que ja va trencar la disciplina en la declaració de sobirania, decidirà en funció del context i de com la pot afectar en la cursa de les primàries de Barcelona.

No votaran contra el 150.2

Tret de Rocío Martínez-Sampere -que també podria afegir-se a aquest grup-, la resta de diputats que ja es van negar a votar en contra de la declaració de sobirania es plantegen no seguir la consigna de Navarro si és votar en contra del 150.2. Acceptarien com a solució de consens l'abstenció, però si aquesta opció no està sobre la taula podrien desmarcar-se votant a favor o deixant l'escó.

stats