Efímers Tema del dia 08/12/2014

El Tercer Sector veu “insuficient” la partida social dels pressupostos

Ara
2 min

BarcelonaLa Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya celebra que els pressupostos de la Generalitat per al 2015 siguin “els primers de l’era Mas en què no hi ha retallades”, però deixa clar que la partida destinada a temes socials “no és suficient”. Així ho va afirmar ahir la seva presidenta, Àngels Guiteras, en una entrevista a TV3. Després de valorar positivament el “tímid canvi de tendència” dels comptes públics, i l’augment de partides com la de suport a la família o la d’atenció a la infància i l’adolescència, va matisar que es tracta de “molt poca quantitat” respecte a les “grans necessitats” del Tercer Sector. Guiteras va recordar que les entitats socials no tenen els recursos necessaris per fer els pagaments: “Tenim un deute de 50 milions d’euros”. Uns diners, segons va dir, que haurien de sortir de la lluita contra el frau fiscal.

La presidenta del Tercer Sector va destacar que el percentatge que Catalunya destina a la protecció social per habitant “és un 3% més baix que en altres comunitats i un 7% inferior a la mitjana europea”. “I la pobresa severa s’està cronificant”, va afegir, per demanar al Govern que treballi per garantir necessitats bàsiques de la població com l’alimentació, l’habitatge i la renda mínima.

Al llarg de l’entrevista, no es va estar de referir-se a la pobresa energètica. “L’executiu català ha sigut pioner a abordar les dificultats que tenen algunes persones per pagar el subministrament de serveis bàsics”, va admetre, i va acusar les empreses subministradores de ser coresponsables d’aquesta problemàtica. És més, va demanar a les companyies energètiques “solidaritat” amb les més de 300.000 persones que necessiten que se’ls condoni el pagament de les seves factures.

Precisament, demà se celebra una reunió de la Taula sobre la Pobresa Energètica, en què s’espera que el Govern expliqui a les organitzacions socials que la integren l’acord a què ha arribat amb les principals subministradores d’energia per esquivar la suspensió del decret de pobresa energètica del Tribunal Constitucional.

stats