previsions 03/05/2020

Avui es podria arribar als 32 o 33 ºC al pla de Lleida i a la vall de l'Ebre

El termòmetre tocarà sostre dimarts i a partir de llavors la temperatura tendirà a recular

Oriol Rodríguez
2 min
Ambient primaveral ahir al migdia a Moià

BarcelonaAquesta matinada ha estat una mica més fresca que l'anterior, sobretot al centre i al sud del territori. En canvi, a la resta del territori la temperatura s'ha mantingut semblant o fins i tot ha pujat un o dos graus. La mínima ha estat de:

  • 3 ºC a Núria
  • 7 ºC a Organyà
  • 9 ºC a Vilanova de Segrià
  • 12 ºC a Sant Martí Sarroca
  • 12 ºC a Caldes de Montbui
  • 13 ºC a Constantí
  • 13 ºC a Banyoles
  • 19 ºC als Alfacs

La jornada ha començat amb un tel de núvols prims que, de fet, es mantindrà durant bona part del dia. Per tant, en conjunt farà sol o ressol i de nou la temperatura s'enfilarà de valent a l'interior. A diferència d'ahir, la marinada s'imposarà a tot el litoral, també a la Costa Daurada, i això farà que en aquest sector el termòmetre marqui entre 3 i 5 graus menys que ahir. S'arribarà a valors de 20 a 25 ºC al litoral, de 25 a 30 ºC a l'interior, i en punts de l'interior de la vall de l'Ebre i del pla de Lleida hi podria haver algun registre de fins a 32 o 33 ºC.

Temperatura màxima prevista per avui

Durant la tarda apareixeran alguns núvols d'evolució a les comarques de Girona, però avui no deixaran cap ruixat. A banda, de cara al vespre es formaran alguns bancs de boira o de núvols baixos davant de la Costa Daurada i el delta de l'Ebre que acabaran entrant terra endins.

Aquests intervals de núvols es mantindran fins demà al matí. A partir de llavors marxaran i donaran pas a un dilluns majoritàriament assolellat, com a la resta del país. Ara bé, de cara a la tarda arribaran bandes de núvols alts i mitjans per l'oest que deixaran el cel mig ennuvolat.

Amb tot, la calor tornarà a ser la protagonista. Els valors màxims recularan un o dos graus a Ponent, mentre que a la resta seran semblants als d'avui o una mica més alts. Al litoral s'espera que s'arribi a registres de 21 a 26 ºC, i a la resta del territori, de 25 a 30 ºC.

Dimarts serà el dia més càlid de tots a la majoria de comarques. Es podria arribar a la marca dels 30 ºC fins i tot en punts del prelitoral, a banda del pla de Lleida, la vall de l'Ebre i el pla de Bages. Serà una jornada altra vegada assolellada, amb pocs núvols en conjunt. Durant la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i fins i tot podrien arribar a deixar algun ruixat aïllat.

Diferència de temperatura entre dimarts i avui

A partir de llavors la calor anirà afluixant fins a normalitzar-se a partir del cap de setmana. A banda, els ruixats de tarda en zones de muntanya podrien anar a més, sobretot dimecres i de nou a partir de divendres i durant el cap de setmana.

stats