La méteo

La méteo: pols en suspensió, ambient càlid i algun ruixat local a les portes de la primavera

El cel estarà poc lluït amb alguns xàfecs al Pirineu a l'espera de possibles canvis per Setmana Santa

2 min

BarcelonaLa inestabilitat anirà a més aquests dies al Pirineu i zones properes amb alguns xàfecs irregulars. Més calma a la resta del país, però amb pols en suspensió i noves boires i núvols baixos matinals. Les temperatures començaran a baixar, tot i que es mantindran altes per a l’època. Tindrem borrasques actives relativament a prop que, de moment, no ens afectaran, però potser ens visitaran a partir del cap de setmana.

Dimarts: últim dia de l’hivern

Serà l’última jornada d’un hivern que ha passat amb més pena que glòria sense gaire fred. Ens llevarem amb poc fred i noves boires o núvols baixos en trams de la costa i prelitoral i en planes interiors. No obstant, tot plegat anirà marxant al llarg del matí i la calma dominarà amb sol enterbolit a estones pel pas de bandes de núvols alts i prims i per la presència de pols en suspensió.

A la tarda, les nuvolades creixeran amb més ganes al Pirineu i deixaran alguns ruixats dispersos en aquesta àrea i en zones properes, sobretot al voltant del Ripollès. No es descarta alguna tempesta de forma local.

Pel que fa a les temperatures, es mantindran altes per a l’època i repetirem un migdia massa càlid. Amb tot, els termòmetres començaran a recular al prelitoral, a la Costa Brava i a la Ribera d’Ebre. Hi haurà moltes màximes de 19 a 24 °C a l’interior i al prelitoral, però es tornaran a rondar o a superar els 25 °C a l’Ebre.

Dimecres arriba la primavera

El primer dia de la primavera –estació que arribarà a les 04.06 h de la matinada del dimecres– estarà marcat, de nou, per força calma i la pols en suspensió. Es tornaran a repetir alguns núvols baixos i boires al litoral i prelitoral, però seran menys abundants. Les nuvolades de tarda al Pirineu deixaran alguns ruixats molt irregulars. Tindrem temperatures més baixes, tot i que es mantindran molt suaus.

Possibles canvis a la vista

Si donem un cop d’ull a la resta de la setmana, les temperatures pujaran de nou a partir de dijous i es mantindran clarament per sobre de les que tocaria en aquesta època de l'any. Ambient entre molt suau i càlid de forma general i encara amb cel enterbolit per la pols en suspensió, així com algun ruixat local al Pirineu.

Els mapes indiquen que pot ser que a partir del cap de setmana i en l’inici de la setmana vinent les borrasques s’acostin més a casa nostra. Això provocaria un temps clarament més mogut amb xàfecs a més comarques. Una situació encara incerta que haurem d’anar confirmant, però que coincidiria amb el començament de la Setmana Santa. 

stats