La méteo
previsions 16/08/2022

La méteo: Arriba el canvi de temps

Demà s'haurà d'obrir el paraigua a bona part del país i fins dissabte gaudirem de les temperatures més fresques d'aquest mes d'agost

2 min

BarcelonaTot i que hem encetat el dimarts amb un bon sol a la majoria de comarques, a mig matí ja han començat a descarregar les primeres tempestes al Camp de Tarragona -han caigut 32 litres a Torredembarra, 24 a Reus o 21 a Constantí en poc més de mitja hora- i a partir de migdia els xàfecs sobtats s'han estès cap a punts del Pirineu, del pla de Lleida i de les Terres de l'Ebre. A les set de la tarda, destaquen els 59 l/m² recollits a Aldover, els 53 a Horta de Sant Joan, els 30 a Alcarràs, els 28 a Mas de Barberans o 22 a Cunit.

Diferència de temperatura diürna prevista entre ahir i avui.

Una progressiva inestabilització del temps que vindrà acompanyada d'un clar descens de les temperatures. La matinada ha sigut menys xafogosa que l'anterior, però al migdia no notarem cap refrescada i les temperatures seran molt semblants a les d'ahir, amb màximes que sovint es mouran entre els 30 i els 34 °C. Dimecres, en canvi, el mercuri recularà un parell de graus i de cara a dijous els termòmetres tocaran fons i al migdia ja gairebé no es passarà dels 30 graus enlloc.

Fins dissabte gaudirem d'una calor molt suportable, amb registres –per fi– més baixos que la mitjana climàtica d'aquestes dates. Però aquesta refrescada serà transitòria: a partir de divendres les temperatures es començaran a recuperar i diumenge ja s'arribarà als 35 °C als sectors més càlids del país. I si donem un cop d'ull als mapes a mitjà i a llarg termini, veurem que l'última setmana del mes d'agost la passarem sense cap calorada extraordinària però altre cop amb un ambient més càlid del que tocaria.

Pel que fa a l'estat del cel, també tindrem una mica de tot. Dimecres serà la jornada més insegura i variable de la setmana, amb ruixats d'anar i venir que podran afectar gairebé qualsevol indret i que localment descarregaran amb intensitat. Seran més probables a la Catalunya Central i segurament en quedaran una mica al marge els sectors de Ponent i de les Terres de l'Ebre. Dijous es repetiran els xàfecs al terç nord de país però, amb els últims mapes del temps sobre la taula, sembla que a partir de divendres i fins ben entrada la pròxima setmana ja no tornarà a ploure enlloc.

Ratxes màximes de vent previstes de cara a dijous al vespre.

El vent també tindrà la seva quota de protagonisme. Aquesta tarda la marinada bufarà reforçada a la Costa Brava i demà al vespre es girarà vent de component nord als dos extrems del país: el mestral es deixarà sentir amb ganes fins dijous a la nit i la tramuntana no perdrà força definitivament fins a la matinada de dissabte.

stats