previsions 09/03/2019

Cap de setmana d'anticicló i ambient primaveral

Demà s'arribarà a valors de 20 a 25 graus durant les hores centrals del dia

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Sant Quintí de Mediona

BarcelonaAmb l'arribada del cap de setmana torna el temps plenament primaveral. S'espera un dissabte bàsicament assolellat, amb alguns intervals de núvols poc importants a la Vall d'Aran.

Avui ja es notarà un lleu ascens de la temperatura màxima. S'arribarà a valors de 17 a 22 ºC a la majoria de comarques, tret de l'Altiplà Central i el Pirineu, on se situarà entre 13 i 18 ºC.

De cara a demà, sobretot a partir de migdia, arribaran núvols alts que durant la tarda deixaran el cel enterbolit. A banda, al vessant nord del Pirineu la nuvolositat s'anirà fent cada vegada més abundant fins a quedar el cel cobert. Fins i tot a partir de l'hora de dinar s'espera algun plugim feble i intermitent a l'Aran, amb una cota de neu que baixarà dels 2.000 metres fins als 1.500 metres al final del dia.

Amb tot, la temperatura pujarà arreu. L'ambient serà molt agradable durant el centre de la jornada, amb valors de 20 a 25 ºC a gairebé arreu. Al vessant nord del Pirineu és on el termòmetre quedarà més frenat.

Temperatura màxima prevista per demà

Dilluns el sol guanyarà protagonisme, malgrat que a les comarques de Barcelona i del sud i oest de Girona hi haurà nuvolades i fins i tot és possible que caigui algun ruixat feble i local. També a les Illes el cel es mantindrà mig ennuvolat durant bona part de la jornada.

El canvi de temps més destacable arribarà dimecres. El pas d'un front portarà alguns ruixats i una davallada de la temperatura. A més, reapareixerà la neu al Pirineu.

Diferència de temperatura entre dimecres i avui
stats